Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 mooiste dorpjes aan de Sloveense Kust

Piran

Al jarenlang is het mooie stadje Piran een belangrijke toeristische bestemming in Slovenië. In Piran kun je genieten van de prachtige architectuur in de middeleeuwse stijl. Ga naar het hart van de stad: Tartini Square waar je lekker op een terrasje kan genieten van de Sloveense zon. Of ga naar de St George Kerk, een imposant maar indrukwekkend gebouw, waar je ook kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het stadje Piran. Waar je ook een prachtig uitzicht hebt is vanuit de stadsmuren waar je verschillende torens kunt beklimmen. Er zijn misschien geen mooie grote stranden in Piran maar wel rock art! Loop lekker langs de kust en bekijk de diverse rotskusten.

Koper

Koper is de grootste en belangrijkste havenstad van Slovenië. Strand, haven en bezienswaardigheden zoals het Praetoriaanse paleis in Venetiaans-Gotische stijl. Daar kun je dan ook eerst een bezoekje aan het bureau voor toerisme brengen, dan weet je meteen wat er te doen is in Koper. Maar hier alvast een paar bijzonderheden : Stolnica Marijinega Vnebovzetja het belangrijkste geloofsgebouw van Koper en het oudste geloofsgebouw van Slovenië: Rotunda sv. Janeza Krstnika. Een omweg waard is het restaurant Okus waar je heerlijk kunt genieten van Sloveense gastronomie. Na lekker te hebben gegeten eindig je de dag langs de mooie Sloveense kust!

Izola

Vier een vakantie in Izola aan de Golf van Triëst. Izola is een van de mooie Havensteden van Slovenië. Natuurlijk kun je daar de haven bezoeken maar ook de oude binnenstad waar je sprookjesachtige huisjes kunt bewonderen. Een kijkje waard : de Sint Mauruskerk, het opmerkelijke aan deze kerk is de bouwstijl. Maar ook de toren mag er zijn. Het mooiste en belangrijkste monument in Izola is het Besenghi degli Ughi paleis, deze mag je dus niet overslaan! Wil je jouw Sloveense ervaring compleet maken? Eindig dan de dag bij het Marina Restaurant, waar je lekker aan de haven kunt relaxen.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl