Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x het allermooiste van Venetië

Over Venetië zou ik wel een boek kunnen schrijven, zoveel is er te zien, te doen en te beleven. Maar ben je er maar voor een dagje of een weekend en wil je er toch alles uithalen? In dit blog vertel ik je wat je écht gezien en gedaan moet hebben.

Gondelvaren

Cliché, maar toch… dit wil je echt meemaken. Stap met je geliefde, of met vrienden of familie, in dit vaartuig dat teruggaat naar de 11e eeuw. Tegenwoordig hebben de gondels standaard afmetingen, zodat ze door de nauwe kanalen passen. Ook de kleur is standaard zwart, dit is bij wet bepaald in 1652. De reden hiervoor was dat de rijke families hun gondels steeds meer gingen versieren met pracht en praal. Door een standaardkleur in te stellen, wilde de doge van Venetië sociale ongelijkheid tegengaan.

Dus laat je door een gondelier door de kanalen van Venetië varen, leun achterover en bewonder de stad vanaf het Canal Grande!

Gondels

Piazza San Marco

Op het San Marco-plein zijn allerlei indrukwekkende gebouwen en musea te zien. De vier belangrijkste gebouwen hiervan zijn de San Marco kathedraal, het Dogepaleis, de Campanile en de Torre dell’Orologio.

Als je tijd hebt is het zeer de moeite waard om in de rij te gaan staan, om de San Marco-basiliek ook vanbinnen te bewonderen. Het Dogepaleis was het woon- en werkpaleis van de doge van Venetië en is in de 14e eeuw in gotische stijl gebouwd. De Campanile is een klokkentoren die je kunt beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De Torre dell’Orologio is een andere toren met een klok en een uurwerk. Naast de klok staan twee bronzen beelden, de mori, die al 500 jaar mechanisch de klok luiden.

Pas wel op voor natte voeten! Omdat het San Marco-plein maar net boven de zeespiegel ligt, komt het bij een hoge waterstand wel eens onder water te staan.

piazza san marco

Dorsoduro wijk

In de Dorsoduro wijk in Venetië zijn vele musea en mooie gebouwen te vinden. Wat je echt bezocht moet hebben in deze wijk zijn de Santa Maria delle Salute kerk en de Galleria dell’Accademia. De Santa Maria della Salute kerk is een indrukwekkend bouwwerk aan het Canal Grande en is in de 17e eeuw gebouwd uit dankbaarheid omdat de pest eindelijk uitgebannen was. In de Galleria dell’Accademia zijn standbeelden van Michelangelo te vinden en schilderijen van beroemde schilders als Botticelli en Andrea del Sarto.

Santa maria della salute

Ontdek Venetië vanuit één van onze accommodaties nabij de stad! Bekijk hier het aanbod.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Adriatico.nl