Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4 redenen waarom een boot huren in Istrië thuishoort op jouw bucketlist + huurtip!

Een must do tijdens je vakantie in Istrië: een boot huren. In alle vrijheid touren langs de kust met haar hoge en grillige rotsen. Onderweg stop je op elk strand dat je tegenkomt en neem je een duik in de verkoelende zee. Zonnen op het dek van je boot en flaneren over rustgevende eilanden. Een boot huren in Istrië hoort echt thuis op je bucketlist en ik vertel je waarom! 

boot huren in Istrië

Foto: Roberto H via Unsplash

1. Meer dan duizend kilometer aan kustlijn

De stranden in Istrië zijn zo mooi dat deze Kroatische provincie naar mijn mening de mooiste stranden van Europa heeft. De totale kustlijn is meer dan 1000 kilometer lang en daarom zijn er heel veel stranden om te ontdekken. En met een huurboot gaat het niet alleen veel sneller, je bereikt ook stranden die je met de auto nooit zou kunnen bereiken. Is het jouw droom om te zonnen zonder dat er anderen op het strand liggen? Dit is je kans! 

Boot huren in Istrië - strand

Foto: Krzysztof Kowalik via Unsplash

2. Snorkelen

Als er iets is wat je niet mag vergeten mee te nemen aan boord dan is het wel een snorkelset. Istrië is echt een paradijs voor snorkelliefhebbers. Nog nooit een set flippers om je voeten geschoven? Dan is dit dé plek om kennis te maken met de onderwaterwereld. Het zeewater is hier zo helder dat je de mooiste vissen van de zee heel makkelijk kunt spotten. 

3. Dolfijnen spotten

Ik denk dat het stiekem iedereen zijn droom is om met dolfijnen te zwemmen of deze in ieder geval te spotten. Georganiseerde boottochten om de diertjes te kunnen zien, zijn mijn ding niet. Maar de Adriatische zee is de natuurlijke leefomgeving van de dieren en wanneer je ze toevallig spot is het natuurlijk heel anders. Je moet wel een beetje geluk hebben, maar zeker in de zomer steken de dieren regelmatig hun snuit boven het water uit. Het zijn echte mensenvrienden en ze zijn daarom niet bang om in de buurt te komen van jouw huurboot.

4. Eilandhoppen

Wist je dat Kroatië 1200 eilanden rijk is? Het grootste deel van deze eilanden is onbewoond en dus kom je hier normaal nooit. Maar met een huurboot spot je onderweg heel wat van die eilandjes. Prachtig om van dichtbij te bewonderen en om vast te leggen op camera. Meer ook zeker aan bij enkele bewoonde eilanden! 

Boot huren in Istrië - Kust

Foto: Sorin Cicos via Unsplash

Tip: huur je boot voordat je reis begint

Ben je helemaal enthousiast en wil je ook gaan varen tijdens je vakantie in Istrië? Kies dan voor een boot huren in Kroatië. De website Click & Boat brengt bootverhuurders bij elkaar. Super handig, want zo heb je een handig overzicht van alle boten die er te huur zijn en zoek je snel en makkelijk jouw favoriet uit. Je kunt reserveren op datum en wanneer de verhuurder jouw aanvraag heeft goedgekeurd, betaal je pas. Via Click & Boat kun je trouwens ook een boot huren voor langer dan één dag. 

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl