Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x leuke badplaatsen in Italië

San Italië staat bekend om de contouren van een laars, oftwel, een smal, maar lang land. Op het noorden na, ligt het heel Italië aan zee. Voor een strandvakantie ben je in Italie dus op de juiste plek! Van noord naar zuid zijn er heel veel verschillende kustplaatsen, variërend van klein tot groot, zand- tot kiezelstrand, maar ook cultuur. Daarom heb ik vijf totaal verschillende, leuke badplaatsen op een rijtje gezet!

Vieste

Vieste is een prachtige goed onderhouden stad op een rots aan de Oostkust van Italië, ten hoogte van Napels. Als je er rondwandelt, waan je je terug in de tijd. De Gargano en de tremiti-eilanden zijn van hieruit goed te bereiken. Vieste staat bekend als vissersstadje waar men nog op traditionele wijze vist, met de trabucco. Uiteraard staat het ook bekend om zijn hagelwitte stranden en heldere zee. De bekendste zijn: Pizzomunno, la Baia dei campi en la Cala della Pergola maar eigenlijk is heel de kustlijn van Gargano adembenemend.

.

Sirolo

Sirolo is een prachtig dorp aan de voet van een klein natuurpark Monte Conero. Vanuit het dorpsplein heb je een fantastisch uitzicht over de kust. Het strand wordt vooral bezocht door Italiaanse toeristen. Het dorpje is gezellig, tot in de avonduren. Het naastliggende dorp Numana, waarmee Sirolo bijna is vergroeid, heeft een haventje en brede goed uitgeruste zandstranden. Loop ook boven het dorp in: het is zeker ook een bezoekje waard.

San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is een oude stad, die vooral in de 20e eeuw flink gegroeid is. De stad kent noveen klein historisch centrum, maar is veelal gebouwd op toerisme. Het belangrijkste monument van San Benedetto del Tronto is de 13de-eeuwse zeshoekige toren Torre dei Gualtieri. Aan de haven staat de vismarkt (Mercato Ittico) die tot de grootste van Italië gerekend mag worden. In de gemeente, maar een stadje verderop, ligt Porto d’Ascoli, dit is een echte badplaats. Hier mondt de rivier Tronto uit in de Adriatische zee en zijn vele stranden te vinden.

Pesaro / Urbino

Twee hoofdsteden, met allebei een ander karakter. Urbino is een toeristische trekpleister. Deze bijzonder mooie stad heeft een zeer rijke historie. Eeuwen heeft Urbino de gehele regio gedomineerd. Een van de belangrijkste historisch gebouwen is het Palazzo Ducale dat zich midden in de stad bevindt. In Pallazo Ducale bevindt zich ook het museum Galleria Nazionale delle Marche. Urbino is prachtig gelegen op een heuveltop vanwaar je een prachtig uitzicht heeft op de mooi groene heuvels die kenmerkend zijn voor deze omgeving.

Pesaro is een stuk groter, maar heeft een gezellig centrum. De stad grenst aan de Adriatische zee met zowel noordelijk als zuidelijk vele zandstranden en strandtenten. Ideaal voor een strandvakantie!

Grottammare

Het kleine stadje Grottammare in le Marche wordt ook wel de parel van de Adriatische zee genoemd. Naast prachtige witte stranden en gezellige strandtentjes, waar je heerlijk kunt loungen, kun je er ook nog wat cultuur snuiven in het historische centrum. Bijzonder is het mooie uitzicht door de arcades van de piazza Peretti op de zee, want een deel van de stad is verhoogd. Je kunt de berg alleen te voet beklimmen, dus een echte avonturier komt hier ook nog aan zijn trekken!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl