Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 tips voor de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone

Vakantiefoto’s maken, het is en blijft een uitdaging. Bewogen, onscherp of te donker, we hebben het allemaal wel eens. Het is erg zonde als je er thuis achter komt dat je de helft van je foto’s weg kunt doen. Daarnaast heb je ook niet altijd zin om de hele vakantie met een camera rond te lopen. Maar precies als je het toestel niet bij je hebt, kom je de mooiste dingen tegen. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van je smartphone camera! Tegenwoordig maak je met je smartphone soms namelijk mooiere foto’s dan met bepaalde fotocamera’s. Smartphones, zoals de Galaxy S8, hebben hele geavanceerde camera’s waar je de mooiste vakantiefoto’s mee kunt maken. Geen fotocamera meer nodig dus!

Maar hoe maak je zulke mooie foto’s eigenlijk met je smartphone? Waar moet je op letten? Hieronder lees je 5 tips voor het maken voor prachtige vakantiefoto’s waarmee je je familie kunt verbazen!

Tips voor foto's met je smartphone

1. Selecteer wat je vast wilt leggen

Wat wil je fotograferen? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, voordat je zomaar gaat schieten. Je kunt beter eerst een goed beeld hebben over hoe je iets wilt vastleggen, dan zomaar klikken. Wat zie je om je heen? Is het hele gebied interessant, of wil je eigenlijk maar een klein gedeelte vastleggen? Dit is belangrijk voor de manier van fotograferen.

2. Probeer zo min mogelijk in te zoomen

Soms zie je iets in de verte wat je graag wilt fotograferen. Maar op de foto kun je het net niet zien, omdat het te ver is. Je probeert in te zoomen om het dichterbij op beeld te krijgen. Maar van heel ver inzoomen met je smartphone krijg je vaak hele onscherpe en geblokte foto’s. En de kwaliteit van de foto gaat hierdoor achteruit. Probeer dus zo dichtbij mogelijk te komen, of maak de foto zonder in te zoomen. Vaak is het later bijknippen en opblazen van de foto in een bewerkingsprogramma, een betere manier om dat ene deel beter zichtbaar te krijgen.

3. Zorg voor voldoende licht

Licht is ontzettend belangrijk bij fotografie. Zonder goed licht, krijg je al snel mindere foto’s. Vooral de aanwezigheid van goed daglicht zorgt voor mooie foto’s. Zorg bijvoorbeeld dat je geen foto’s maakt tegen de zon in. Hierdoor wordt hetgeen wat je wilt fotograferen heel donker. Maar gebruik het zonnetje juist om het onderwerp op te lichten. Of speel met schaduwen die de zon voor jou creëert!

4. Schoonmaken, stilhouden, scherpstellen, klik!

Als je het onderwerp in beeld hebt en een goede lichtinval hebt gevonden, dan kun je de foto gaan maken. Maak eerst de lens goed schoon, zodat er geen waas in de foto komt. Vervolgens is het belangrijk dat je je telefoon zo stil mogelijk houdt. Vooral bij het maken van avondfoto’s is dit een belangrijk punt. Je foto’s zijn anders allemaal bewogen. Als je geen vaste hand hebt, kun je ook andere hulpmiddelen gebruiken. Zoals een statief speciaal voor je smartphone. Focus op je onderwerp, zodat het beeld goed naar voren komt. Alles klaar? 1, 2, 3 klik!

5. Gebruik goede bewerkingsapps

Je hebt je foto gemaakt! Nu kun je de foto gaan bewerken. Hier kun je de foto nog mooier maken en naar eigen stijl bewerken. Hiervoor kun je apps downloaden, maar de Samsung Galaxy bij KPN heeft een eigen bewerkingsprogramma. Belichting aanpassen, zwart-wit filter of bijsnijden alles kan!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl