Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x campings met zwemparadijs

Opstaan, eten, zwemmen, zwemmen, zwemmen, eten en weer naar bed. Zo ziet de gemiddelde vakantiedag eruit van het gros van de kinderen dat mee op reis gaat. Zo ook de mijne en daar ben ik altijd gelukkig mee geweest. Een camping met zwemparadijs zou daarom ook voor jou toch puur genieten zijn? Op die manier hebben de kinderen (en jij dus ook) alleen nog maar meer waterpret en plezier. Uit eigen ervaring kan ik in ieder geval vertellen dat een groot zwembad nooit verveelt! Daarom heb ik voor jullie vijf campings met zwemparadijs op een rij gezet!

Camping Portofelice

Als ik terugdenk aan Camping Portofelice herinner ik me alleen nog maar speel- en wateractiviteiten. De vier zwembaden, whirepools, kinderbaden en glijbanen boden oneindig veel pret voor ons en alle anderen kinderen. Een van de leukste momenten? Dat is toch écht het waterpistolentoernooi waar iedereen van de camping aan meedeed! De camping zelf ziet er altijd verzorgd uit en is aangekleed met palmbomen, steentjes en geurende bloemen.
Al met al zegt de naam van de camping het al, want “felici” betekent niets minder dan “gelukkig”!

camping zwembad

Camping Village Adria

Op deze prachtig gelegen camping zijn de zwembaden nét vernieuwd. Camping Village Adria beschikt sinds deze verandering over twee grote zwembaden, een kindergedeelte en een grasveldje in het midden! Als we genoeg hadden van het chloor in ons gezicht, gingen we een zoute duik in zee nemen. De zee ligt namelijk maar op 150 meter lopen en het heeft een prachtig zandstrand. Echt Italiaans genieten dus, ook van het pizzarestaurant dat gelegen is op de camping! Ik at ze het liefst helemaal vol met olijven en mozzarella.

Centro Vacanze Verde Azzurro

Met een zwembad dat groter is dan drie voetbalvelden bij elkaar, raakten we nooit uitgespeeld. Zoals op de foto hieronder te zien is, zijn er allerlei speeltoestellen in het water gebouwd. Hoe groot het zwembad dan ook mag zijn, op de camping zelf heerst een gemoedelijke sfeer en veel rust (totdat de kinderen ’s avonds hongerig terugkomen natuurlijk). Maar goed nieuws: barbecues zijn toegestaan en er is ook een pizzarestaurant voor de avondjes waarop je (stiekem) geen zin hebt om te koken. Dat zijn toch de avondjes waar je als kind stiekem op hoopt.

camping zwembad

Zaton Holiday Resort

Ik weet nog dat ik het nooit koud had in het zwembad van het Zaton Holiday Resort (in Kroatië). Het zwembad was namelijk verwarmd, waardoor ik samen met mijn zusje uren kon spelen zonder kippenvel te krijgen. Eindeloos speelden we verstoppertje en doken we het bad in terwijl mijn ouders met een koud drankje in het zonnetje genoten. En er komt zelfs nog meer, want vóór de zomer van 2017 wordt het bad uitgebouwd met twee compleet nieuwe zwembaden. Met veel verschillende mogelijkheden aan accommodaties is er voor ieder wat wils. Stacaravan, vakantiewoning of een tent? Je noemt het maar en het kan!

Camping La Masseria

In het zuiden (zuidelijker kan bijna niet) van Italië ligt Camping la Masseria. Zoals op de foto te zien is, zijn de camping en het zwembad kleurrijk en gezellig aangekleed. Als we niet op de camping bleven, dan gingen we naar veel mooie en authentieke vissersdorpjes in de regio, waar we lekker een terrasje konden pakken. Natuurlijk konden we op andere dagen ook gewoon genieten van onze welverdiende siësta op het zonneterras of bij de stacaravan!

camping zwembad

Dit waren mijn 5 campings met zwemparadijs! Heb jij ook een gave camping met zwemparadijs aan de Adriatische kust gevonden? Laat het me weten!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl