Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x Eilandhoppen langs de Kroatische kust

Kroatië beslaat een groot deel van de Adriatische kust. Een prachtig land met bijna 1200 eilandjes! Sommige eilanden zijn wat groter dan andere, maar ze zijn allen een bezoekje waard. Lang niet alle eilandjes zijn bewoond. Veel van deze eilandjes zijn dan ook alleen per boot bereikbaar. Er zijn een aantal organisaties die boottochtjes organiseren tussen het vasteland en de eilandjes, waarmee je gemakkelijk mee kunt. Waarom dus niet een vakantie eilandhoppen langs de Kroatische kust? Ik heb de vijf grootste eilanden voor je op een rij gezet.

1.     Cres

Cres is het grootste eiland van Kroatië – welgeteld 405,7 km– , al scheelt het weinig met Krk. Het eiland ligt aan de noordkant van de eilanden. Cres is een prachtig groen eiland met een heuvelachtig landschap. Langs de kust vind je talloze inhammetjes en baaitjes. De noordkust is herkenbaar aan de steile rotsen, maar aan de zuidkant liggen prachtige stranden. Hier kan je ook dolfijnen spotten!

Cres Eilandhoppen langs de Kroatische kust via Adriatico.nl

Foto van Cres via Pixabay

2.     Krk

Krk ligt naast Cres en beslaat 405,2 km2. Een deel van het eiland is groen, maar er zijn ook dorre delen door het meer rotsachtige landschap en de zoute wind. Op het eiland liggen authentieke vissersdorpjes en middeleeuwse steden die je absoluut moet bezoeken als je er ooit bent! Ook de grotten mag je absoluut niet overslaan.

Krk is een redelijk toeristisch eiland. Het eiland heeft een eigen luchthaven, maar is ook met de auto goed bereikbaar vanaf het vaste land. Er is namelijk een brug gebouwd van 1,5 kilometer lang vanuit het vaste land.

3.     Brac

Wanneer je na de twee grootste eilanden nog niet klaar bent met eilandhoppen langs de Kroatische kust, dan heb je altijd nog Brac. Brac ligt een stuk zuidelijker. Het eiland is in totaal 396 kmen staat vooral bekend om het strand “Zlatni Rat”. Dit strand is een van de allermooiste van de hele wereld! Brac is echter ook ontzettend rijk aan cultuur. Kloosters, kerken en paleizen zijn goed bewaard gebleven waardoor je ze nu nog steeds kunt bewonderen.

4.     Hvar

Hvar ligt onder Brac en staat bekend als het Ibiza van Kroatië. Het is er super zonnig en er is elk moment van de dag leven en gezelligheid. In de lente staan de lavendelvelden in bloei. Deze moet je echt met eigen ogen zien. Ben je een echte cultuurliefhebber? Struin dan door het oude centrum van Hvar. Mijn favoriete bezigheid op Hvar? Zeilen! Je kunt het eiland vanaf het water verkennen, of een tochtje maken naar de Pakleni eilandjes.

Hvar Eilandhoppen langs de Kroatische kust via Adriatico.nl

Foto van Hvar via Pixabay

5.     Pag

Last but not least: Pag. Dit eiland ligt een stukje onder Cres en Krk. Op het eiland vind je weinig begroeiing vanwege de zoute winden die langs het eiland komen. Het vlees en de kaas van lammen en schapen is hierdoor wel heel bekend geworden. Tijdens het leven op Pag krijgen zij meer zout binnen dan gewoonlijk, wat veel doet voor de smaak. Het eiland heeft ook prachtige stranden.

Je hebt nu 5 toffe bestemmingen, maar wanneer je er zelf bent zal je zien dat dit nog maar een fractie is van al het moois dat Kroatië te bieden heeft. Ga jij meet eilandhoppen langs de Kroatische kust?

Wat is jouw favoriete eiland van Kroatië? Deel het met ons!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl