Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Agriturismo

Een authentiek, Italiaans vakantieverblijf!

Een agriturismo is een Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf. Van vroeger uit is het een boerderij dat is omgebouwd tot een vakantieverblijft, maar waar de eigenaren ook nog op het land werken. In werkelijkheid is het vaak een sfeervolle vakantiebestemming met meerdere vakantiewoningen en een gemeenschappelijk zwembad, waar je het authentieke Italië in terugvindt.

Lokale specialiteiten van eigen grond

Deze accommodatie is in vele vormen te vinden. Er zijn luxe landgoederen met zwembad of boerenbedrijven met eigen moestuin. Vaak wordt er van alles geproduceerd op een agriturismo in Italië: olijven, olie, wijn, kaas of honing. Culinair genot  is sowieso één van de belangrijkste elementen van deze accommodatie. De agriturismo’s die op Charme & Quality worden aangeboden, worden veel streekgebonden producten geserveerd. Er zijn zelfs enkele agriturismi waarbij de eigenaren speciale pizza-avonden houden voor de gasten.

Naast het culinaire aspect kun je ook heerlijk genieten van de rust die een agriturismo met zich meebrengt. Soms heb je je eigen hoekje op het landgoed, soms deel je de tuin met de familie maar heb je wel een eigen terras. Op een agriturismo proef je het echte Italiaanse leven. Een buitenkansje om de echte Italiaanse cultuur te leren kennen. De eigenaren zijn open en gastvrij en geven je graag informatie over de bestemming en over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Pagina delen

Adriatico.nl