Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 go to’s voor een bezoekje aan de Adriatische kust

Heb je zin om een vakantie aan de Adriatische kust te vieren komende zomer? Dan moet je zeker thuiskomen met de beste vakantiekiekjes! En tja, de omgeving van de Adriatische kust is nu eenmaal prachtig. Je kijkt je ogen uit bij nationale parken, leuke steden, badplaatsen en mooie stranden. Je zal hier zeker niet snel uitgekeken zijn! Ter inspiratie vertel ik de 3 go to’s voor een bezoekje aan de Adriatische kust. Ben je benieuwd? Lees gezellig mee!

De ‘romance’ in Chioggia

Of je deze stad nu wel of niet kent, het is zeker de moeite waard om Chioggia te ontdekken. Chioggia staat ook wel bekend als klein Venetië. Alhoewel de drukte in Chioggia vele malen minder is dan in Venetië. Chioggia is een prachtig stadje met allerlei kanalen, waar gondels doorheen varen. Uiteindelijk komen die kanalen uit op zee. Je bent hier omringd door allerlei romantische bruggetjes en lieflijke restaurantjes. Deze belevenis voelt haast als een soort paradijs! En het loopt er in ieder geval niet over van toeristen. Breng snel een bezoekje voordat de drukte eraan komt zetten!

Foto van Riccardo Chiarini via Unsplash

Een ervaring rijker in Rovinj

Ga je de Kroatische kant op? Dan moet de gehele Istrische kust op jouw bucketlist komen. Rovinj is bijvoorbeeld perfect voor de wijnliefhebbers, foodlovers en cultuursnuivers. In Rovinj wandel je door kleine straatjes, struin je alle winkeltjes af en neem je de geur van allerlei verse producten in je op! Een geweldige plek om je dag te besteden!

Foto van Dimitry Anikin via Unsplash

De onbeschrijfelijke Grotta della Poesia

In het prachtige Kroatië, dichtbij Pula vind je een stukje oogverblindende natuur: de Grotta della Poesia. In de rotsen van de kust heeft de zee zijn weg gevonden in een grot. En hier is uiteindelijk een meer gevormd. Het lijkt haast te mooi voor woorden, maar het is zeker waar! Je springt vanaf de rotsen zo dit meer in, om erna te genieten van de zon (bovenop de rotsen). Kortom, een avontuur om nooit te vergeten! Toch een klapper als laatste van de 3 go to’s.

Foto van Giulia Gasperini via Unsplash

Wat ga jij bij de Adriatische kust bezoeken?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Adriatico.nl