Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De Adriatische kust: de stranden van Kroatië

Kroatië beschikt over een immense kustlijn met honderden stranden. De stranden zien eruit als in een film: witte stranden en een helderblauwe zee. Perfect om te snorkelen, surfen, duiken of om gewoon lekker te dobberen op je zwemband. Met honderden stranden om uit te kiezen, zit je natuurlijk wel in keuzestress. Om deze keuzes te filteren, maak ik hier onderscheid tussen verschillende soorten stranden en benoem ik mijn favoriete plekken, in de hoop dat dit je wat helpt bij het maken van een keuze!

Gezinsstranden

Ga je met het gezin op vakantie naar Kroatië en heb je kleine kinderen bij je? Dan zijn de Crikvenica Riviera Beaches de perfecte stranden voor jou! Je hebt hier keuze uit meerdere stranden, zoals het strand bij het centrum, genaamd Ckikvenica. Het is een zandstrand en omdat het dicht bij het centrum ligt, kun je een stranddagje optimaal combineren met een middagje slenteren door het dorpje. Mijn tip: ga lekker eten in het dorpje, want ze serveren er heerlijk eten.

Een paar kilometer noordelijker ligt mijn favoriete strand, genaamd Dramalj. Vroeger ging ik hier vaak heen, omdat het een ideaal strand is voor kleine kinderen. Het water is namelijk ondiep, dus je ziet langs het water overal kleine kinderen spetteren en spelen. Het is een prachtig, lang strand en het is verbonden met het strand van Ckikvenica.

strand

Romantische plekken

Kroatië is een prachtig en authentiek land en daarom zijn er overal romantische, verstopte plekken te vinden. Neem bijvoorbeeld Brela: dit dorpje ligt ten zuiden van Split en men zegt dat hier de mooiste stranden van Kroatië liggen. Je ziet namelijk een lang, wit kiezelstrand, omgeven door olijfbomen en dennenbomen. Ik ben de hele middag gaan snorkelen, want dat kan hier heel goed!

Voor een nog mooier plekje moet je iets meer moeite doen. Iets boven Brela ligt namelijk de golf van Vrulja. Het strandje ligt verborgen tussen torenhoge rotsen en kliffen en dat maakt het tot een knus en romantisch strand. Het strand is niet gemakkelijk te bereiken: we hebben het lopend geprobeerd, maar dat is geen succes (geloof me). Als je een bootje huurt, ben je er zo en kun je genieten van dit intens mooie strand!

strand

Klaar voor een feestje?

Wie dacht dat Kroatië geen feestland is, heeft het mis. Ik ben ooit een keer op Hvar geweest, wat een van de populairste eilanden is in Kroatië. Toen ik er eenmaal was, wilde ik niet meer weg. Overdag kun je zonnen en genieten van het verkoelende water op de prachtige kiezelstranden, maar ’s avonds begint het feest pas echt. Er zijn vaak strandfeesten en ook al is feesten niet echt je ding, neem gewoon even een kijkje, want de sfeer is echt fantastisch.

strand

Ben je nog op zoek naar campings aan de kust, kijk dan eens hier. Pien geeft je hier drie tips voor geweldige plekken aan de kust!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl