Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen. Zo doe je het!

Morgen breekt dan eindelijk de maand van de feestdagen aan. En al ben ik zelf niet zo’n groot fan van de winter, is de maand december toch wel een maand waar ik naar uitkijk. Kerstmis en Oud & Nieuw zijn hier de reden van. Eten en drinken, cadeautjes en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Heerlijk! Toch ben ik een zomerpersoon en fan van Italië. De feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen is wat mij betreft dan ook een top plan! Hoe je dat doet? Ik deel tips in dit blog. 

Kerstboom - feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen Foto: Freestocks.org via Unsplash

Bereid een Italiaans diner met kerst

Het kerstdiner is een van de dingen waar ik het eerst aan denk wanneer ik denk aan de feestdagen. Ik kan weken van tevoren al wegdromen bij de gedachten aan het kerstdiner en nadenken over gerechten die ik mogelijk zou kunnen bereiden. Wil je de feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen? Bereid dan eens een Italiaans driegangenmenu. Er zijn genoeg winterse gerechten die je op tafel kunt toveren en van een speciaal tintje kunt voorzien. Tiramisu is bijvoorbeeld een echte klassieker en past perfect thuis in een feestelijk diner. En risotto is heerlijk winters en hier kun je elk ingrediënt aan toevoegen dat je wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse truffel? Hi christmas feelings!

Tiramisu - feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen

Foto: Marianne OLE via Unsplash

Italiaanse warme kleding

Tijdens de feestdagen is kleding niet geheel onbelangrijk. Je wilt in feestelijke kleding verschijnen op dat ene feestje of dineren in stijl. Maar er lekker warm bijzitten tijdens de koude wintermaand is natuurlijk ook een must. Bij Italian Style vind je stijlvolle truien voor heren, die ook nog eens netjes en feestelijk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte trui met een wit overhemd boord? Ik ben fan! Al vind je in de collectie nog veel meer geschikte kledingstukken.

Sweater V Hals - feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen

Foto van Italian Style

Decoreer je tafel in stijl

Last but not least: de tafeldecoratie! Een van de allerleukste dingen om voor te bereiden als je het mij vraagt. Heerlijk door de stad slenteren en leuke hebbedingen kopen om je tafel tijdens het diner mee op te fleuren. En dat kun je natuurlijk ook doen naar Italiaans thema. Denk aan servies in terracotta kleuren en olijftakken op tafel. Ook het maken van je eigen menukaarten is een absolute aanrader. Met een mooie (winterse) foto van de Adriatische kust op de voorkant zet je de puntjes op de I.

En ga jij de feestdagen doorbrengen in Italiaanse sferen? 

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Adamo en Eva Resort

Familie Kroekenstoel, 15 mei 2019

Fijne vakantie gehad!

Ervaring

We hebben het erg naar ons zin gehad. Gastvriendelijk ontvangen en het is een prachtige omgeving, Zwembad en de safari tent waren super.

Tips in de omgeving

Wij vonden San Leo erg mooi, daarnaast Urbino en gradara erg mooi.

Bezocht Adamo en Eva Resort in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl