Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste plekjes aan de Adriatische kust van Italië!

De Italiaanse kant van de Adriatische kust is langgerekt en je vindt er vele mooie plekjes. Ik deel graag de mooiste plekjes aan de Adriatische kust van Italië met je. Dit zijn mijn favoriete steden voor een roadtrip langs de kust!

Ravenna

Ravenna is een prachtige Romeinse stad die hoort bij de regio Emilia-Romagna. Hier moet je vooral als cultuurliefhebber naartoe. Je kunt er veel bouwwerken uit de Romeinse tijd bewonderen en bovendien de graftombe van de beroemde dichter Dante Alighieri. Duik dus het verleden in in de enorme basilieken en andere bouwwerken, waarvan er veel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Opvallend is dat er veel gebruik is gemaakt van mozaïeken in de gebouwen, daarom wordt Ravenna ook wel de stad van de mozaïeken genoemd.

ravenna

Foto: mbscuola via Pixabay

San Marino

San Marino is een ministaatje op de grens van de regio’s Emilia-Romagna en Le Marche van Italië. Dit moet je dus zeker eens bezocht hebben. In totaal heeft het land maar zo’n 32.000 inwoners. Het is verdeeld in 9 regio’s en de naam van de hoofdstad is ook San Marino. Het is zeker de moeite de hoofdstad een bezoek te brengen, met smalle stenen paden die kronkelend omhoog lopen tot je een adembenemend uitzicht hebt. Ondertussen kom je langs allemaal bijzondere winkeltjes met souvenirs en handgemaakte producten.

San Marino - mooiste plekjes aan de Adriatische kust

Foto: Sprinter_Lucio via Pixabay

Ancona

Ancona is een mooi gelegen havenstad in de regio Le Marche. Ook hier kun je veel monumenten bewonderen, zoals de grote kathedraal net buiten de stad. Vanaf daar heb je bovendien ook een prachtig uitzicht. In de stad zelf neem je natuurlijk een kijkje in de grote haven, en bij de 14 meter hoge triomfboog van een Romeinse keizer. Maar Ancona heeft meer te bieden dan alleen geschiedenis. Hier kun je goed shoppen en heerlijk eten. Strijk neer op één van de terrassen en probeer eens een typisch gerecht van deze stad: Stocco all’anconetana. Langzaam gestoomde vis met groenten en aardappeltjes.

ancona

Foto: kgroz via Pixabay

Benieuwd naar onze bestemmingen in de buurt van deze mooie steden? Neem eens een kijkje in ons aanbod.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl