Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Deze plaatsen wil je bezocht hebben aan de Italiaanse kust

Wie denkt aan een vakantie aan de Italiaanse Kust, denkt al snel aan een zomervakantie vol zon, zee en strand. Maar ook langs de Adriatische kust vind je vele steden die een bezoekje waard zijn. Kortom: de Italiaanse Kust is uitermate geschikt voor stedentrips. Hieronder aan aantal plaatsen die je zeker op je wishlist kunt plaatsen.

Venetië

Stedentrip naar Venetie

Dé stad van de romantiek kan natuurlijk niet uit ons lijstje ontbreken. De stad is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en pittoreske bruggetjes. Om nog maar te zwijgen over het kanalensysteem met de gondels. Om het allemaal te zien, is het verstandig om te kiezen voor een stedentrip naar Venetië. Op deze manier kun je alle bezienswaardigheden en activiteiten spreiden over meerdere dagen. Zo blijft er ook nog genoeg tijd over om alle indrukken te verwerken.

Rome

Een absolute must-see is Rome. De stad is in zijn geheel een bonte verzameling aan cultuur en historie. Wie kiest voor een stedentrip naar Rome beleefd gegarandeerd een weekend vol romantiek en ontdekkingen. Natuurlijk wil je een bezoek brengen aan het Colosseum en het Pantheon. Wat ook echt een bezoekje waard is, is het Castel Sant’Angelo (zie foto). Een indrukwekkende ronde burcht die van oorsprong diende als het mausoleum van keizer Hadrian. Binnen word je meegenomen in de geschiedenis van het gebouw. Bovendien geniet je boven van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en het Vaticaan. Wie een weekendje weg is in Rome zal zeker deze burcht in overweging moeten nemen.

Ravenna

Stedentrip Ravenna

Ten slotte nemen we je mee naar Ravenna. De stad die in 409 werd bekroond als hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, totdat dit rijk viel in 476. Vervolgens werd het de belangrijkste stad van het Ostrogotische rijk, tot het weer werd overgenomen door de Byzantijnse Romeinen. Dus ook hier kun je tijdens je weekendje weg weer genieten van de historische cultuur van Italië. In Ravenna vind je onder andere het mausoleum van Galla Placidia. Zij was de dochter, de vrouw, de zus en de moeder van verschillende Romeinse Keizers. Hiermee heeft zij een belangrijke stempel gedrukt op de Italiaanse geschiedenis.

Stedentrips naar de Italiaanse Kust

Liefhebbers van cultuur en de Europese geschiedenis kunnen haast niet om Italië heen. Met een rijk aanbod aan interessante stedentrips kun je hier proeven van de Italiaanse cultuur. Vrijwel in iedere stad vind je hoogstaande architectuur en historische gebouwen.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl