Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een bezoek aan Split

De fijne sfeer, het heerlijke weer en volop cultuur, het is duidelijk: je moet Split bezocht hebben. Deze fijne uitvalbasis is de op twee na grootste stad in Kroatië en heeft van alles te bieden. Plan na het lezen van dit blog gelijk een tripje naar het geweldige Split, want in dit artikel lees je welke to do’s je moet ondernemen tijdens een bezoek aan Split. Let’s go!

Paleis van Diocletianus

Waar Split om bekend staat? Dat is zonder twijfel het paleis van Diocletianus. Dit paleis bevindt zich in het hart van de stad en is al rond 300 na Christus gebouwd. Tevens is het ook de plek waar Split ontstond. Dankzij de Middeleeuwse bouw van de stad en de architectuur van Romeinse oorsprong, vind je het paleis van Dioletianus op de UNESCO werelderfgoedlijst. Geen wonder, want het is prachtig! Rondom het paleis vind je allerlei (heilige) gebouwen, torens en poorten. Ook zijn er volop restaurants en winkels te vinden. Dit alles maakt deel uit van het oude stadscentrum. Tijdens je bezoek kijk je hier je ogen uit en geniet je van de gemoedelijke sfeer die heerst in de stad.

Een bezoek aan Split - Adriatico.nl

Foto via Pixabay 

Wandel over de Riva

Als je zin hebt om even je benen te strekken, moet je over de super gezellige boulevard Riva wandelen. Deze boulevard is onwijs populair. Dat is geen verrassing, aangezien je direct langs de kust wandelt. Neem tussen het wandelen door even plaats op een van de vele terrassen aan de straat en drink een verkoelend drankje. Ondertussen vermaak je je hier door te kijken naar de verschillende voorbijgangers. Toe aan een alcoholische versnapering? Probeer dan eens Rakija, een typisch Kroatische drank.

Adembenemend uitzicht vanaf park Marjan

Dicht bij het centrum vind je de Marjanheuvel, die ongeveer 180 meter hoog is. Best een klim, maar zodra je boven bent, ben je dat volledig vergeten door het prachtige uitzicht over de stad en de zee. Eenmaal boven heb je ook de mogelijkheid om een kerkje te bezichtigen. Begin je klim wel vanaf de rechterkant van het kerkje, dat loopt prettiger. Zorg ook dat je dit niet op het heetst van de dag doet.

Een bezoek aan Split - Adriatico.nl

Foto van Pixabay 

Bačvice beach

Na al het wandelen is het tijd om even tot rust te komen tijdens je bezoek aan Split. Vanaf de Riva boulevard loop je in ongeveer vijftien minuten naar het natuurfenomeen Bačvice. Dit is een fijn zandstrand aan de rand van de stad en daarnaast onwijs populair onder de locals van de stad. Klop je handdoek uit en neem plaats terwijl je luistert naar de rustgevende geluiden van de zee. Word je al ontspannen van het idee?

Enthousiast geworden over een bezoek aan Split? Bekijk hier de accommodaties in de buurt van Split. 

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

7

Ca’ Savio

Familie Kampman, 15 mei 2019

Heerlijk voor een zonvakantie

Ervaring

De camping is prima geschikt voor een strandvakantie en voor kinderen wordt er voldoende georganiseerd.

Tips in de omgeving

Venetië, Murano en Burano. Allen met boot bereikbaar. Verder is er zeer weinig te ondernemen op korte afstand en in het hoogseizoen is het enorm druk overal.

Bezocht Ca’ Savio in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl