Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een dagje Pula ontdekken

Wil jij leuke steden aan de Adriatische kust bezoeken? Dan moet je zeker naar Pula gaan. Deze stad ligt in de Kroatische regio Istrië en hier is veel te beleven. Ik vertel je graag over mijn dag in Pula!

De stad in

Als je het centrum van Pula in wil, dan kun je hier op verschillende manieren komen. Je kunt bijvoorbeeld met de bus naar de stad komen. Een tip voor degenen met een auto: parkeren net buiten het centrum is gratis. Je hoeft dan maar een klein stukje te lopen naar mijn eerste stop: het amfitheater.

Amfitheater van Pula

Het meest beroemde amfitheater van Kroatië ligt in Pula. Dit amfitheater is zo goed bewaard gebleven dat je ook de binnenkant nog kunt bekijken. Vanaf de buitenkant is het al heel mooi, maar aan de binnenkant is het helemaal bijzonder. Je kunt bij de ingang een kaartje kopen voor een klein bedrag. Met dit kaartje kun je naar binnen, hier kun je de binnenkant bewonderen en daarnaast kun je naar het ondergrondse museum. In dit museum kun je oude voorwerpen bekijken en wat over de geschiedenis leren van het amfitheater. In de arena kun je lopen over de oude tribunes en middenin het theater staan. Vergeet ook zeker niet om even de evenementenplanning te bekijken, er worden hier namelijk nog steeds voorstellingen en concerten gegeven, dat wil je niet missen!

Pula

Foto van Marel Slaman

Richting het centrum lopen

Na het bewonderen van het prachtige amfitheater liepen wij via een leuke route richting het centrum. Als je het amfitheater uitloopt kun je meteen een park inlopen. In dit park staan prachtige bomen en planten. In het hoogseizoen zie je hier vaak allerlei mensen op het gras zitten te praten en te eten en drinken. Vervolgens kun je naar het centrum lopen via de haven. Pula heeft een hele mooie haven, hier liggen veel grote boten en schepen aan. Wat ik er vooral erg bijzonder aan vond, is dat er een tankstation op het water is voor boten. Dit had ik zelf eerder nooit gezien. Aan de haven zelf staan veel mensen met boten die verschillende boottochten aanbieden. Als je langer dan een dag in Pula bent, kun je zeker overwegen om dit te doen. De Adriatische zee is prachtig en er is een groot aanbod aan verschillende boottochten.

Het centrum van Pula

In het centrum van Pula zijn veel leuke kronkelstraatjes met allemaal leuke winkeltjes. Er zijn veel gezellige barretjes en restaurants. Wij besloten te lunchen bij Hook & Cook en daar hadden wij geen spijt van. Ze hebben veel keuze uit verschillende gerechten, maar het is wel voornamelijk vis. Aangezien wij dol zijn op visgerechten, viel dit erg in de smaak. In combinatie met de gezellige sfeer en een heerlijk biertje, raden wij dit tentje zeker aan.

Pula

Foto van Marel Slaman

Als je de winkelstraat uitloopt kun je verschillende pleinen oplopen. Op een van deze pleinen staat de Tempel van Augustus, wat ook een bijzonder monument is. Er zijn verschillende mooie Romeinse monumenten die je zeker even moet bezoeken als je in Pula bent. En je moet ook zeker niet vergeten om een bezoekje te brengen aan de markt in Pula (Trznica) waar je allerlei Kroatische specialiteiten kunt kopen. Tip: Ga wel een beetje op tijd, anders is de markt vaak al grotendeels weg of leeg gekocht.

Wil je toch een nachtje blijven slapen? Bekijk dan ons aanbod in Pula.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Park Soline

Familie Hoksbergen, 15 mei 2019

Geweldige ligging!

Ervaring

Geweldige ligging, alles gewoon heerlijk daar! Zijn al 3x geweest en volgend jaar gaan we weer!

Tips in de omgeving

Het wandelpad naar het plaatsje, alles is op loopafstand te doen. De Kornati eilanden per boot, Zadar, het eiland Pag, de Krka watervallen, Siebenik.

Bezocht Park Soline in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl