Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Eiland hoppen vanuit Split

Kroatië telt meer dan 1200 eilanden! Sommige eilanden zijn onbewoond, maar vele zijn wel te bezoeken. Dagelijks vertrekken er veerboten richting de eilanden voor de kust. Wanneer je in het Dalmatische gebied verblijft is het ontzettend leuk om een uitstapje te maken naar de eilanden. Eiland hoppen vanuit Split is goed te doen, vanuit de haven van de stad vertrekken ferry’s richting de eilanden. Hieronder staan drie eilanden voor de kust van Split om naartoe te hoppen.

Šolta

Šolta ligt ten noord-oosten van Split. Vanuit deze kustplaats gaan dagelijks veerboten richting Rogač, één van de mooie havens op het eilandje. Je kan zelfs je auto meenemen op de ferry naar het eiland! Zo kan je rond rijden door de ongerepte natuur. Een leuk plaatsje om naartoe te rijden is Maslinica. Dit is een klein havenplaatsje aan de westkant van het eiland. In deze omgeving liggen mooie stranden en heb je een geweldig uitzicht op het blauwe Adriatische water.

Een restaurant tip: geniet van de lekkerste verse visjes in het restaurant van Hotel Martinis Marchi, langs de boulevard van de haven!

Eilandhoppen in Kroatië

Hvar

Een eiland dat niet alleen onder de toeristen razend populair is, maar ook onder de Kroaten zelf: Hvar. Het is zowel mogelijk om vanuit Šolta of vanuit Split door te trekken naar het eiland. Dit eiland is iets toeristischer, dan de andere eilanden voor de kustplaats Split. Met de ferry kom je aan in de stad Stari Grad. In de oudste stad van Kroatië kan je heerlijk genieten van het eten in plaatselijke restaurants en rondlopen langs de gezellige boulevard in de haven. Naast de vele leuke plaatsjes en havens aan de kust van Hvar, is ook het binnenland van Hvar een echte must-see. Je kan bijvoorbeeld op de hoogste toppen uitkijken op een prachtige zonsondergang.

Hvar kent naast haar rustige kant, ook een echte feestkant. Hvar is namelijk een bekend party-eiland onder beroemdheden en jongeren. In club Carpe Diem gaan zowel de sterren als toeristen volledig uit hun dak. Dus als je een avondje goed wilt stappen, dan is Hvar de ultieme optie!

Eilandhoppen vanuit Kroatië

Vis en Biševo

Vis is mijn persoonlijke favoriet! Het eiland ligt iets verder van de kust dan de andere eilanden en is alleen vanuit Split te bereiken. Vis kenmerkt zich door haar authenticiteit. Het eiland is langzaam een toeristische trekpleister aan het worden, maar is nu nog in authentieke staat. De Venetiaanse invloeden die je terug kunt vinden in de dorpjes Kut en Vis, laten je een stapje terug nemen in de tijd. Beide dorpjes liggen aan een baai en liggen op slechts een kleine loopafstand van elkaar vandaan. Daarnaast kent Vis vele verborgen stranden, waar je het gevoel krijgt alsof je op een tropisch onbewoond eiland bent. Om dit gevoel compleet te maken, is het de moeite waard om vanaf Vis het onbewoonde eiland Biševo te bezoeken. Met een georganiseerde tour is het mogelijk om op dit eiland de magische blauwe grot te bewonderen. Bij een zonnige dag, aan het eind van de ochtend en rond de middag, weerspiegelt het licht op het water. Hierdoor zijn prachtige hemelsblauwe, roze en violette kleuren te zien. Dit uitstapje is perfect te combineren met het idyllische eilandje Vis!

Eilandhoppen in Kroatië

Kan je niet meer wachten om de schatten langs de kust van Split te bewonderen? Bekijk dan hier het aanbod in de omgeving van het Dalmatische gebied en wie weet zit je binnenkort op de Adriatische zee!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl