Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Haal het Italiaanse vakantiegevoel in huis

Een van mijn favoriete vakantielanden is Italië. Nu het even niet mogelijk is om af te reizen naar dit fijne land, moeten we creatief omgaan met de mogelijkheden die we wel hebben. Velen van ons zitten waarschijnlijk thuis en willen toch het vakantiegevoel in huis halen. Daarom geef ik in dit blog een aantal tips hoe je het Italiaanse vakantiegevoel toch vanuit je eigen plek kunt ervaren. Lees je mee?

Richt je huis Italiaans in

Waan je in Italië door je huis een Italiaans tintje te geven. Koop bijvoorbeeld een bosje zonnebloemen, zoals je dat veel in la bella Italia ziet. Een andere optie is om accessoires aan te schaffen zoals ze die daar ook hebben. Een mooi vloerkleed, vrolijke kussens en kleurrijke kaarsenhouders kunnen een heleboel sfeer met zich meebrengen. Wedden dat je na deze make-over gelijk een stuk meer gezelligheid en charme hebt gecreëerd?

Zonnebloemen - Italiaanse vakantiegevoel - Adriatico.nl

Foto van StockSnap via Pixabay

Kook Italiaans

Ik ben zó ontzettend dol op de Italiaanse keuken. Door de rijke smaak van alle heerlijkheden van deze wereldkeuken geniet je bij elke hap. Zelfs als je geen ster in de keuken bent, kun je prima uit de voeten met een aantal klassieke gerechten. Wat dacht je van een heerlijke spaghetti bolognese? De gevorderden onder ons kunnen zich wagen aan wat uitdagendere gerechten, zoals cannelloni met ricotta. Er valt in ieder geval genoeg te proberen.

Spaghetti - Italiaanse vakantiegevoel - Adriatico.nl

Foto van RitaE via Pixabay

Besteed aandacht aan de tuin

Kijk je om je heen in Italië, dan valt de natuurrijke omgeving direct op. Ook zie je veel kleurrijke bloemen. Daarom mag voor het ultieme vakantiegevoel een goed onderhouden tuin die volop in bloei staat niet ontbreken. Daar hoort een schijnende zon natuurlijk ook bij. Gelukkig is de lente net aangebroken en begint de zon langzaam maar zeker zich meer te laten zien. Het perfecte moment om het een en ander te snoeien, te planten en te maaien. Vergeet niet om een hangmat op te hangen voor wat ontspanning. Genieten maar!

Tuin - Italiaans vakantiegevoel - Adriatico.nl

Foto van Capri23Auto via Pixabay

Probeer de Italiaanse levensstijl uit

Om het Italiaanse vakantiegevoel te ervaren, moet je ook leven als een Italiaan. Zo zijn er een aantal dingen die zij doen om een zo ontspannen mogelijk leven te hebben.  Begin de dag met goede koffie en neem daar ook tijd voor. Tussen de middag een pauze inlassen is ook een goed idee. Ga ondertussen een stukje wandelen om je hoofd leeg te maken en keer als herboren terug. Verder geven de Italianen veel complimentjes en schenken ze veel aandacht aan vrienden en familie. Pak je laptop of mobiel erbij en bel of Skype je geliefden. Dit is la dolce vita!

Restaurant - Italiaanse vakantiegevoel - Adriatico.nl

Foto van Sara Darcaj via Unsplash

Dit waren mijn tips om het Italiaanse vakantiegevoel in huis te halen.Wat is jouw ultieme tip?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Village Cavallino

Familie Smits, 3 november 2016

Animatie van topniveau!

Het was een heel leuke vakantie, vooral voor de kinderen want de animatie was van topniveau! In de omgeving kun je veel met de fiets doen, langs rustige wegen. Je bent vlakbij Venetië via punto sabbioni. Treporti was ook de moeite vooral wanneer het markt is. Lido di jesolo moet je zeker geweest zijn!

Bezocht Village Cavallino in september 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl