Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Auto huren

Met de auto langs de Adriatische kust

Alle vakantiebestemmingen aan de Adriatische kust zijn per auto te bereiken. Maar misschien vlieg jij gewoon liever. Een auto huren op locatie is dan dé oplossing! Wat de gemakken zijn van een auto tijdens een vakantie, hoeven we jou vast niet uit te leggen. De flexibiliteit en vrijheid die je wenst, kan snel worden geregeld.

Waar huur je de auto?

Bij iedere luchthaven zitten vaak meerdere autoverhuurbedrijven. En ook in de grotere steden zijn er genoeg te vinden. Je kunt uiteraard ook aan de receptie van de camping, het hotel of appartement dat je geboekt hebt, vragen of zij een autoverhuurbedrijf kunnen aanraden.

Van te voren alles regelen vanuit Nederland, is helemaal niet zo’n gek idee. Zo kun je er rustig voor gaan zitten en is de kans kleiner dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Ook loop je wellicht minder snel tegen taalbarrières op.

Wat voor auto huur je?

Kies altijd een auto die past bij jullie vakantie. Zo’n stoere jeep ziet er wel gaaf uit, maar is het wel praktisch? Passen er kinderzitjes in en is er wel genoeg ruimte voor de koffers? Wat het plan ook is, het is belangrijk dat de auto precies in het plaatje past. Neem trouwens een navigatie van thuis mee, want bij verhuurbedrijven vragen ze standaard de hoofdprijs.

Let op de kleine lettertjes

Addertjes onder het gras zijn in de wereld van de huurauto’s niet vreemd. Lees daarom alle papieren goed door en zoek lastige afkortingen altijd op zodat je het complete verhaal begrijpt. Check bij het ophalen van de auto alle aanwezige beschadigingen en meld deze direct. En zorg ervoor dat je altijd het noodnummer van het autoverhuurbedrijf bij je hebt. Schade of pech is natuurlijk niet leuk, maar het kan gebeuren. Zorg dat je weet waar je terecht kunt, mocht er iets vervelends gebeuren.

Vergeet de verzekering niet!

De auto huren lijkt op het eerste gezicht spotgoedkoop. Maar laat je niet verleiden tot de allerlaagste prijs. Sluit altijd een goede verzekering af zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Laat je goed informeren over de pakketten die het verhuurbedrijf aanbiedt. Houd ook je creditcard gereed, hier wordt meestal om gevraagd. Kies daarom voor een betrouwbare verhuurder, zodat je zeker weet dat jouw gegevens veilig zijn.

Tank jij of tanken zij?

Hier zijn vaak verschillende afspraken over te maken. Of je mag de auto met een lege tank terugbrengen en je betaalt een X-bedrag hiervoor. Of je brengt de auto terug met een volle tank. De laatste optie is in alle gevallen goedkoper.

Adriatico.nl