Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Italiaanse wijnen uit de Adriatische Kust

Zelf ben ik een echte wijnliefhebber en vind ik het heerlijk om verschillende wijnen te proeven en een goede match te vinden met het gerecht dat er die avond op het menu staat. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om wat achtergrond informatie te verzamelen over de wijn. Italië is en blijft een van de landen waar ze de allerlekkerste wijn produceren. Al gebeurt dit van oudsher meer in het binnenland, worden er ook aan de Adriatische kust wijnen geproduceerd. Meer weten? Lees met me mee!

Italiaanse wijnen - Adriatische kust

Foto: Anton Mislawsky via Unsplash

Wijnsteden aan de Adriatische Kust

Een van de regio’s in het land van de laars waar de beste wijnen worden geproduceerd is Le Marche. In deze regio vind je een aantal plaatsen die aan de Adriatische Kust liggen, en waar net zo goed wijn wordt geproduceerd. Denk aan steden als Rimini en Riccione. Tijdens mijn vakantie in Rimini was de bekende witte wijn “Verdicchio” bijvoorbeeld mijn favoriete wijntje. Lekker tijdens het eten (vooral met citroenrisotto), maar vooral om rustig op te drinken tijdens het borrelen op een lange zomeravond. Ben je meer een liefhebber van rode wijn? Dan is “Rosso Conero” dé wijn die je hier moet bestellen. Laat je weten wat je ervan vond?

Italiaanse wijnen - Le Marche

Foto: Giorgio Marini via Unsplash

Italiaanse wijn proeven in Nederland

Je kunt naar de slijterij gaan, je laten adviseren en een goede fles Verdicchio of Rosso Conero inslaan. Kruip met een dekentje op de bank of neem in de zomer plaats op je balkon, en het genieten kan beginnen. Maar op 7, 8 en 9 februari 2020 kun je ook wijn komen proeven in Amsterdam. Deze dagen vind het Little Italy evenement plaats! Naast wijnproeverijen kun je ook deelnemen aan kookworkshops, vakantie inspiratie opdoen of Italiaanse producten inslaan op de markt. Koop je tickets en maak gebruik van de kortingscode “korting2020”, dan betaal je 10 euro voor een ticket in plaats van 15 euro.

Little Italy - Italiaanse wijnen

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl