Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Onderweg naar Kroatië? 5 tips voor in de auto!

Een autovakantie is leuk en handig. Onderweg zie je enorm veel en op de plek van bestemming heb je je eigen vervoersmiddel bij de hand. Ga je naar Kroatië dan heb je wel een hele reis voor de boeg. Vermaak voor onderweg is dan ook geen overbodige luxe. In dit blog deel ik daarom 5 tips voor in de auto!

Neem voldoende eten en drinken mee

Misschien heel voor de handliggend maar toch iets wat veel mensen vergeten door alle hectiek, eten en drinken! Neem een thermoskan met koffie mee, pakjes drinken en pak wat broodjes in voor de ergste honger. Natuurlijk kun je langs de weg altijd terecht voor een hapje en een drankje maar tijdens een reis naar Kroatië kunnen de temperaturen in de auto hoog oplopen. Dan wil je natuurlijk geen halfuur hoeven wachten op een flesje water tot je eindelijk een benzinepomp tegenkomt.

Plan je route en tussenstops

Er zijn meer wegen die naar Rome (of Kroatië in dit geval) leiden. Daarom is het wel zo handig om vooraf je route uit te stippelen. Zo weet je wat je te wachten staat, qua reistijd maar bijvoorbeeld ook qua tolwegen. Plan ook meteen je tussenstops in, misschien kun je onderweg stoppen op enkele leuke plekken die de moeite waard zijn. Heb je onderweg meteen iets om naar uit te kijken en lijkt die autorit toch een stukje sneller te gaan. Probeer ongeveer elke twee uur te stoppen en houdt een pauze van minimaal een kwartier.

Onderweg naar Kroatië

Bekijk je favoriete tv-programma of serie  

Vermaak voor onderweg is misschien wel het belangrijkste van alles! De route naar Kroatië is mooi en onderweg aanschouw je prachtige landschappen. Toch biedt zelfs dit niet genoeg vermaak voor een reis van bijna 15 uur. Een absolute uitkomst is de interactieve tv. Dankzij deze nieuwe app van KPN kun je overal in Europa interactief je favoriete serie live kijken of terugkijken! De kinderen vermaken zich op de achterbank met hun favoriete tv-programma.

Maak een playlist

Muziek is natuurlijk niet te missen tijdens een autoreis. Tip: maak voorafgaand aan je reis een playlist met favoriete nummers van jou en je reisgenoten. Heerlijk met zijn allen meezingen met de leukste liedjes is gezellig en maakt dat de tijd voorbij vliegt. Naast een muziek app kun je je muziek ook op een SD-kaart of USB-stick zetten.

Onderweg naar Kroatië playlist

Reisspelletjes

Op autoreis met de kinderen? Neem dan reisspelletjes mee. Van bijna alle bekende spellen zijn tegenwoordig kleine reisformaten te vinden. Daarnaast blijft een potje pesten of kwartetten altijd favoriet. Of wat dacht je van ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl