Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek de virtuele musea van Kroatië

Naast liefhebber van landen aan de Adriatische Zee ben ik ook gek op al die verschillende culturen. Je kunt je daarom voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik van het Kroatisch Verkeersbureau een persbericht binnenkreeg waarin stond dat steeds meer musea in Kroatië hun virtuele deuren openen. Zo kunnen we dus vanuit huis genieten van kunst en cultuur. Ook benieuwd geworden naar de meest bijzondere en tevens virtuele musea van Kroatië? Lees dan snel verder.

Museum of Broken Relationships

Gelegen in Zagreb vind je het Museum of Broken Relationships, wat tevens een van de leukste musea is die ik ooit online heb bezocht. Nu hoor ik je denken: “wat valt daar nu te zien?”, maar in werkelijkheid is er onwijs veel te bewonderen. Je komt hier namelijk allerlei bijzondere voorwerpen tegen die stuk voor stuk symbool staan voor gestrande relaties. Van een rubber varken tot aan een stuk speelgoed, dit museum blijft je verrassen. De boodschap achter de objecten is dat iets verdrietigs omgezet wordt in iets creatiefs, waar anderen inspiratie uit kunnen halen. Een museum vol verhalen dus. Als je ook online een kijkje wilt nemen bij de collectie van het Museum of Broken Relationships kan dat hier.

Ontdek de virtuele musea van Kroatië - Adriatico.nl

Museum of Broken Relationships door Mare Milin van Interface Tourism

Het Museum van Apoxyomenos

Op het eiland Lošinj kom je het Museum van Apoxyomenos tegen. Naast dat dit een perfecte plek is om een ontspannen vakantie te vieren, kun je hier ook uitstekend kunst bewonderen. Het Museum van Apoxyomenos is een bijzondere in zijn soort, aangezien er een item centraal staat. Dat item is een bronzen beeld van een jonge sporter dat vele jaren op de bodem van de zee voor het eiland heeft gelegen. Het beeld staat symbool voor de Griekse oudheid en heeft een rijke geschiedenis. Dat het beeld populair is, blijkt wel uit het feit dat verschillende musea in het buitenland ook al aasden op het beeld. Je kunt het beeld en het verhaal erachter online hier bekijken.

Ontdek de virtuele musea van Kroatië

Museum of Apoxyomenos door Bosni Doroti van Interface Tourism

Het Amfitheater van Pula

Dat Pula veel te bieden heeft is geen geheim. Als we alleen al kijken naar de historie is dit een plek die barst van de geschiedenis. Bovendien diende de stad als een belangrijk economisch verbindingspunt toen de Romeinen er nog de heersende hand hadden. Dat het een populaire plek was, is terug te zien aan het royale amfitheater waar meer dan 20.000 toeschouwers plaats konden nemen. Hoewel er nu voornamelijk feestelijke evenementen georganiseerd worden, werd het vroeger gebruikt om gladiatorengevechten te kunnen houden. Zodra je het ondergrondse gedeelte van het Amfitheater binnenstapt kun je het belang van de stad in de Romeinse tijd ontdekken. Een kijkje nemen in het museum? Dat kan hier.

Virtuele musea in Kroatië - Pula

Foto van KatarzynaTul via Pixabay

Welk van de virtuele musea van Kroatië ga jij online bekijken?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Ca’Pasquali

Familie Farafnow, 15 mei 2019

Perfect voor kinderen tot en met 12

Ervaring

Kleine overzichtelijke, schone, kindvriendelijke camping met een top animatie voor kinderen tot 12 jaar Zwembad is top en blijft open tijdens siesta, en het strand is goed te doen.

Tips in de omgeving

Niet veel alleen Jesollo heeft een leuke winkelstraat maar is wel een 20 minuten rijden van de camping. Camping is zeer gunstig gelegen voor opstap naar Venetie

Bezocht Ca’Pasquali in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl