Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 mooiste eilanden bij Venetië

Wie op vakantie gaat naar Italië komt gegarandeerd thuis met de meest adembenemende foto’s. De prachtige witte stranden en de gekleurde huizen zorgen voor mooie Instagramwaardige foto’s. Venetië zelf is een prachtige stad die zeker het bezoeken waard is, maar wist je dat er ook prachtige eilanden bij Venetië liggen? Lees met mij mee over de 3 mooiste eilanden bij Venetië.

Murano

Een van de mooiste eilanden aan de Adriatische kust is het eiland Murano. Dit eiland is net als Venetië ontstaan door de verschillende eilandjes die aan elkaar verbonden zijn met bruggen. Dit prachtige eiland staat bekend om de kunst van het glasblazen. Zo kun je een bezoek brengen aan het museum van de glaskunst en ook tijdens een wandeling over het eiland is er op straat veel glaskunst te bekijken. Naast deze bijzondere kunstwerken zijn er ook prachtige gebouwen te vinden op Murano. Zo kun je de Basilica dei Santi Maria e Donato bezoeken. Het verhaal gaat dat in deze kerk botten van een echte draak begraven liggen. Wanneer je op zoek bent naar een wat rustigere vakantie kun je ook altijd een bezoek brengen aan het Parco Giochi. Vanaf dit park heb je uitzicht op de grachten van Murano waar je regelmatig een bootje voorbij zult zien varen.

Foto van Mael Balland via Unsplash

Burano

Burano is het meest kleurrijke eiland van Italië. Veel jongeren willen graag een bezoek brengen aan dit eiland omdat het voelt alsof je een schilderij binnenstapt. Met de fel gekleurde huizen en de blauwgroen gekleurde grachten is dit de perfecte locatie voor de meest bijzondere foto’s. Een tripje naar Burano is dan ook een goed idee met jongere en oudere kinderen. Maar kijk er niet van op als jouw tieners ineens lang op dit eiland willen blijven om de allerbeste fotospots te ontdekken. Dit zijn de foto’s waar iedereen jaloers van gaat worden.

Naast de bijzondere huizen heeft dit eiland nog meer te bieden. Zo staat het eiland ook bekend om het maken van kant. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het kantmuseum.

Burato, een van de 3 mooiste eilanden bij Venetië
Foto van Robin Lopez via Unsplash

Torcello

Torcello is het kleinste van de drie eilanden. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige kerken en natuur. De Basilica di Santa Maria Assunta is de bekendste kerk op dit eiland. Hoewel de bakstenen aan de buitenkant een vrij sobere look geven aan de kerk is de binnenkant daarentegen compleet anders. De kerk is mooi versierd met kleurrijke schilderijen en figuren. Wie van authentieke kerken houdt hoeft niet meer verder te zoeken.

Naast de verschillende kerken op dit eiland zijn er natuurlijk nog meer mooie bezienswaardigheden te vinden. Zo vind je hier een museum waarbij je in het huis van de kunstenaars Lucio Andrich en Clementina de Luca kunt kijken. Dit huis bevat 1300 werken van beide kunstenaars. Ook is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de tuinen van dit huis. Het huis ligt namelijk aan een lagune waar van maart tot september flamingo’s leven. Hiermee krijgt Torcello zeker een plek in onze top 3 van de mooiste eilanden van Venetië. Wie wil dat magische uitzicht niet beleven?

Foto van Marialaura Gionfriddo via Unsplash

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over deze fantastische eilanden? Boek dan snel een van onze accommodaties in deze omgeving en maak deze reis werkelijkheid!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Marina di Venezia

Familie Duerinck, 3 november 2016

Uitmuntende service!

Mooie camping met alle nodige voorzieningen, ruim aanbod op alle vlakken, ligging is goed, jammer dat de weg ernaartoe erg druk is (vaak lange files). Vriendelijke en uitmuntende service, proper, kortom waar voor je geld. Tips in de omgeving zijn Venetië, Verona, Burano en Murano.

Bezocht Marina di Venezia in augustus 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl