Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op motorvakantie? 5x handige tips!

Elk jaar weer kiezen vele motorliefhebbers voor een motorvakantie. In vrijheid, en met snelheid, trek je van plek naar plek. En de Adriatische Kust? Die is uitermate geschikt voor zo’n vakantie. Van Italië naar Slovenië om vervolgens te eindigen in Kroatië. Al enthousiast om op je motor te stappen? Niet voordat je dit blog hebt gelezen. Ik deel 5 handige tips voor een motorvakantie.

Motorvakantie

1.      Bepaal vooraf wat je wilt zien

Of je alle drie de landen wilt zien die behoren tot de Adriatische kust is natuurlijk aan jou. Maar of je dit nu wel of niet besluit om te doen, hoogtepunten zijn er in dit gebied genoeg. Van Nationaal Park Krka in Kroatië tot het Meer van Bled in Slovenië. Bij wie staan deze hoogtepunten niet op de bucketlist? Maak zo’n bucketlist en neem deze mee op je motorvakantie zodat je zeker weet dat je alles gaat zien wat je wilt zien.

Motorvakantie, Nationaal Park Krka

2.      Kies de juiste helm

Tijdens een motorvakantie draag je elke dag, urenlang een helm. Een comfortabele helm is dan wel zo prettig. Daarnaast vind ik het design persoonlijk ook niet geheel onbelangrijk. De Shark-Evo-One 2 helmen van Helmonline.nl zien er super uit en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Deze helm is helemaal geschikt wanneer je lange afstanden aflegt op de motor.

3.      Stippel je route in grote lijnen uit

Persoonlijk ben ik er geen voorstander van om een route tot in de puntjes uit te stippelen. Het fijne aan zo’n eigen vervoersmiddel is toch de vrijheid. Jezelf op het laatste moment bedenken dat je op een bepaalde dag liever wat langer of juist korter rijdt. Of je hebt plots tijd over om er nog een bezienswaardigheid aan vast te plakken. Toch is het verstandig om je motorroute in grote lijnen vooraf te bepalen. Doe dit aan de hand van nummer 1: je hoogtepunten!

Motorvakantie, route uitstippelen

4.      Navigeren

Tijdens een motortour gaat het meer om de reis ergens naartoe dan om de daadwerkelijke plek van bestemming. Daarbij onmisbaar is een goed navigatiesysteem. Ben je vaker op motorvakantie geweest dan heb je er vast en zeker al een tot je beschikking. Zorg ervoor dat je deze vlak voor vertrek update zodat je kaarten up to date zijn. Opvouwbare kaarten meenemen is daarnaast ook raadzaam.

5.      Maak een paklijst

Tijdens een motorvakantie moet je altijd net wat meer rekening houden met wat je allemaal meeneemt. Hoe meer bagage hoe minder fijn het rijdt en daarnaast moet je ervoor zorgen dat je bagage in balans is. Voorkom dus dat je teveel meeneemt door vooraf alles op te schrijven en niets meer mee te nemen dan dat. Wanneer je dit wel doet zal je merken dat je de helft niet gebruikt of aandoet en dat is natuurlijk zonde! Een voorbeeld nodig? Op internet vind je standaard paklijsten in overvloed.

Inspiratie nodig voor campings om te overnachten? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl