Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op verkenning op Gargona: het paradijselijke schiereiland

Wij nemen je graag mee op verkenning op Gargona: het paradijselijke schiereiland van Puglia. Het gebied wordt door de ligging op de kaart ook wel “spoor van de laars” genoemd. In dit blog laten wij je kennismaken met dit ongerepte stukje Italië.

Indrukwekkende rotswanden, azuurblauwe wateren en schilderachtig Vieste

Gargona heeft één van de ruwste kusten van het land. De steile rotswanden zijn adembenemend en vormen een prachtig contrast met de azuurblauwe zee. Het plaatsje Vieste kan zo op een schilderij. De witte gebouwen bovenop de rots die tot ver in zee rijkt, creëren een idealistisch beeld. Viersterrencamping Internazionale Manacore is de ideale uitvalsbasis op het schiereiland.

Schilderachtig Vieste

Vieste heeft een goed bewaard middeleeuws centrum met een wirwar van smalle steegjes en gezellige pleintjes. De badplaats is met de brede zandstranden een geliefde plek onder toeristen en locals.

Vieste Puglia Italië
iessephoto via Pixabay

Daarnaast is het strand Pizzomunno met torenhoge witte kalksteen een plaatje. De steen dankt zijn naam aan de gelijknamige visser. Zijn mythe luidt als volgt: visser Pizzomunno ging elke dag vissen, weer of geen weer. Vrouwen waren verliefd op de knappe man. Elke dag weer keerde Pizzomunno terug naar zijn geliefde Cristalda. De vrouwen uit het dorp probeerden hem te verleiden met prachtige liederen en de belofte van onsterfelijkheid en dat hij hun koning mocht zijn. Toen de twee geliefden van een romantisch samenzijn genoten, trokken de zeemeerminnen Cristalda naar de bodem van de zee. Pizzomunno kon haar niet redden. De volgende dag werd Pizzomunno gevonden op het strand. Zijn enorme kracht en angst is terug te zien in de imposante kalksteen. Tot slot zou Cristalda eens in de honderd jaar herrijzen uit de zee om voor even bij Pizzomunno te zijn.

Pizzomunno Vieste
iessephoto via Pixabay

Ongerepte natuur

Aangezien het schiereiland Gargano de status van nationaal park heeft, wordt de natuur goed bewaard en dat is maar goed ook. De landschappen, flora en fauna zijn echt prachtig. Het park is één van de grootste beschermde gebieden van Italië. Het landschap bestaat uit dichtbegroeide bossen, grotten en steile rotswanden die in de Adriatische Zee verdwijnen. Hier vind je verschillende wandelroutes die je door de mooie natuur leiden.

Op verkenning op Gargona: het paradijselijke schiereiland. Wanneer ga jij?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl