Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Oudejaarstradities aan de Adriatische kust op 3 toplocaties

Oud en nieuw vieren in een ander land heeft altijd iets magisch. Lijkt het je wat om dit jaar eens ergens anders het nieuwe jaar in te luiden? Zorg er dan voor dat je met de jaarwisseling aan de Italiaanse Kust zit, want er is niets magischer dan oud en nieuw vieren aan zee. De oudejaarstradities aan de Adriatische Kust hebben veel weg van de onze, dus je hoeft je niet in te lezen voor je gaat. Boek een vakantiehuis last minute en voor je het weet vier jij 31 december aan de Adriatische Kust van Italië.

time lapse photography of fireworks at night
Foto van
Roven Images via Unsplash

Rimini

Genieten van fuochi artificiale (vuurwerk) kan ook in Rimini. Deze bruisende badplaats maakt onderdeel uit van Emilia-Romagna, waar men dol is op feesten. In de zomer kun je er heel wat festiviteiten meemaken, maar ook in december wordt er feest gevierd. En zeker met oud en nieuw! De cafés en restaurants blijven de hele avond en nacht open op 31 december en klokslag twaalf uur knalt het prachtige siervuurwerk boven de Adriatische Zee. Je geniet van een geweldige lichtshow met je voeten in het zand en zoekt daarna weer een van de gezellige cafeetjes op om te proosten op het nieuwe jaar.

San Remo

Onze eerste tip voor een bestemming aan de Adriatische Kust is San Remo. Huur je hier een vakantiehuis aan zee, dan weet je zeker dat je een geweldige vakantie én nieuwjaarsviering zult beleven. Lijkt het je wat om Capodanno (oud en nieuw) in de buitenlucht van Italië te vieren? Ga dan naar Piazza Colombo of Piazza San Siro, waar je kunt genieten van live muziek. Liever binnen? In het casino van San Remo kun je je ook helemaal uitleven met optredens en een lekker diner. Vlak voordat de kok twaalf uur slaat kun je vast richting het strand lopen om daar het prachtige vuurwerk te bekijken.

green, red, and white fireworks on sky at nighttime
Foto van Ray Hennessy via Unsplash

Venetië

Wil je jouw oud en nieuw aan de Adriatische Kust echt bijzonder maken? Vier het dan eens in de drijvende stad Venetië. Zeker als je het nieuwe jaar romantisch wilt inluiden met je partner, natuurlijk! Net als in de rest van Italië staat lekker eten centraal tijdens de jaarwisseling. Er wordt ook altijd een maaltijd met linzen geserveerd, daar deze staan voor rijkdom en welvaart in het nieuwe jaar. Vanaf een uur of negen verzamelt iedereen zich op oudejaarsavond op het Piazza San Marco. Tegen middernacht wordt er met elkaar afgeteld tot het nieuwe jaar en is er vanaf het plein ook een geweldige vuurwerkshow te zien.

Dit waren de oudejaarstradities aan de Adriatische Kust. Op welke bestemming wil jij oud en nieuw vieren?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl