Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Plitvice National Park in Kroatië

Wanneer je ook zo’n grote reisliefhebber bent als ik, dan wil je vaak de mooiste plekken ter wereld bezoeken. Van die bijzondere en adembenemende plekjes waar je van de ene verbazing in de andere valt. Kroatië is zo’n land dat hoog op mijn lijstje staat om te bezoeken. Ik hou ervan om reizen te plannen en de mooiste plekjes uit te zoeken. Ben jij benieuwd naar een van de mooiste plekjes van Europa? Hieronder deel ik met veel passie en enthousiasme mijn ultieme bezoektips over Plitvice National Park in Kroatië.

Plitvice National Park

Foto: Dominik Lange via Unsplash

Wanneer je in Kroatië bent dan kan een bezoekje aan een van de mooiste natuurparken ter wereld absoluut niet ontbreken. Stromende beekjes tot ruige watervallen met kraakhelder azuurblauw water. De ultiem groene bomen en planten rondom deze wateren zorgen voor een abominabel contrast. Zeker wanneer het licht van de zon deze kleuren versterkt. Dan zul je even het gevoel krijgen dat je droomt. Wandel over de houten vlonders en waag je aan routes dwars door de natuur. Wat een bijzondere plek!

Plitvice National Park

Foto: Milada Vigerova via Unsplash

Wauw wat mooi, maar hoe kom ik daar?

Soms maken adembenemende foto’s zoals deze je zelfs een beetje stil. Wanneer je net zoals ik dolenthousiast bent over deze hemelse plek dan heb ik hier een aantal handige tips voor je. Het handigste is om te vliegen op Zagreb. Vanaf het busstation in het centrum kun je een kaartje kopen naar het Plitvice National Park. Mocht je vanaf andere plaatsen een excursie willen boeken dan zijn er in deze plaatsen genoeg bureaus te vinden waar je terecht kunt. Een andere tip is om een auto te huren en zelf het nationaal park te bezoeken. En dat hoeft niet perse heel duur te zijn. Ik raad je aan om aan te kloppen bij een erkend online verhuurbedrijf zoals Sunny Cars. Je bent relatief goedkoop uit en krijgt een zeer degelijke auto mee.

Maar kan ik daar wel goed parkeren en wanneer is het park geopend dan?

Wanneer je besluit om met de auto het nationaal park te bezoeken dan kun je je auto dichtbij het park parkeren. Er is hier gelukkig meer dan voldoende parkeergelegenheid. Het nationaal park is 365 dagen per jaar geopend. In de zomer is het park open van 8.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Je hebt dus ruim de tijd om het park te verkennen. Kies voor een gids die je van alles kan vertellen of verken het park op eigen gelegenheid.

Plitvice National Park brug

Foto: Andraz Lazic via Unsplash

Ben jij klaar om 16 prachtige meren, 400 adembenemende watervallen en ontelbaar veel verschillende diersoorten te ontdekken? Wie weet spot je zelfs nog bedreigde diersoorten zoals wolven en beren die in dit natuurgebied leven. En hoe uniek is een foto van de hoogste waterval van Kroatië? Deze waterval heeft maar liefst een hoogte van 76 meter. Neem een goede camera mee of zorg dat je telefoon goed is opgeladen, want dit moment moet natuurlijk wel even vastgelegd worden. Vergeet niet bij terugkomst wat mooie foto’s met ons te delen, dat vinden wij natuurlijk altijd leuk!

Voor meer informatie zoals ticketprijzen wil ik je graag doorverwijzen naar de officiële website van het Plitvice National Park.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl