Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pescara

Pescara is een moderne kustplaats in de Abruzzen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, waardoor het grotendeels moest worden heropgebouwd. Daardoor is het een buitenbeentje in de Abruzzen. Een grote, moderne stad met hippe bars en veel winkels om te shoppen. Maar natuurlijk wel nog met de authentieke Italiaanse keuken!

Bruisend centrum

Als je tijdens je vakantie eens een dagje wilt shoppen, is Pescara the place to be. Je vindt hier zowel bekende Europese ketens als kleinere winkeltjes. Veel Italiaanse modemerken verkopen hun producten hier aan voordelige prijzen.
Maar er is ook nog wat historie overgebleven in Pescara. Zo is er in de wijk San Silvestro de gelijknamige kerk, die aan de buitenkant erg sober is, maar aan de binnenkant prachtige muurschilderingen heeft. In deze wijk vind je ook een andere bijzonder bouwwerk. Bovenop één van de oude forten van de stad staat het Palazzo Fattiboni, een paleis dat in de 17e eeuw is gebouwd als buitenverblijf voor een rijke familie. Wonder boven wonder is dit paleis wel bewaard gebleven.

Als je met kinderen Pescara bezoekt, is het ontzettend leuk om naar het Museo del Mare te gaan. De naam, het Museum van de Zee, zegt het al. Hier zijn enorm veel verschillende soorten zeeschildpadden en vissen te bekijken. Het is ook leerzaam en de grote skeletten van enorme vissen trekken altijd grote ogen. Een leuk uitje voor de kinderen dus: op ontdekkingsreis door de zee!

Nog een tip: huur een fiets en ga al fietsend de stad door. Een leuke manier om de stad te verkennen!

Relaxen op het strand

In deze badplaats is het strand nooit ver weg! Naast de haven ligt een kuststrook met zandstrand. Op de boulevard kun je het lekkerste ijs krijgen of in de lounge van een hippe strandbar genieten van je cocktail.

De avond afsluiten met een strandwandeling? Dan kun je langs de 15 km lange Viale della Riviera wandelen. Deze loopt parallel aan het strand en je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en de witte stranden!

Bestemmingen in de buurt van Pescara

Adriatico.nl