Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Orebić

Ooit de woonplaats van vooral kapiteinen en scheepseigenaren die ook dikke villa’s bezaten. Nu een oord voor iedereen die rust en ontspanning kan waarderen. In het maritiem museum ontdek je de avonturen rondom de scheepvaart en het verhaal over de familie waaraan de stad zijn naam te danken heeft. Ben je een liefhebber van wandelen, klimmen of culturele oudheden? Dan brengt de omgeving van Orebić zeker een lach om je gezicht.

Wandelen op de Sveti Ilija

Orebić ligt aan de voet van berg Sveti Ilija, dit is de hoogste berg op Pelješac (961 meter). Wandelpaden zijn er hier in alle soorten en maten. Kies er eentje die past bij jouw wandelschoenen en volg de rood/witte bordjes. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de 300 wilde moeflons en geniet van de geur van wilde kruiden en bloemen.

Een van de mooiste stranden van Kroatië

Het Trstenica strand, van zand. Al meerdere keren uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Kroatië. Vanaf Orebić is het zo’n 20 minuten lopen. De zee is er erg rustig en vrij ondiep, ideaal om met jonge kinderen te gaan zwemmen. Compleet met douches, strandtenten en dennenbomen die je beschermen tegen de felle zon.

Klooster, kerk en kasteel

Zo’n 2 kilometer ten westen van Orebić en op een heuvel staat het Franciscanenklooster. Dit 15e eeuwse wondertje is een echte toeristentrekpleister. Rijd nog een stukje meer naar boven, richting de gotische kerk de Lieve Vrouwe van Karmen. Het uitzicht waarop je hier wordt getrakteerd, is zeker een aantal kiekjes waard. Naast de kerk liggen enkele ruïnes van een kasteel.

Het schiereiland Pelješac

Schiereiland Pelješac, het thuis van vissersdorp Orebić. Vooral geroemd om de vruchtbare grond. Hier groeien namelijk de beste druiven van het land. En ook visliefhebbers zullen hier blij zijn. Nergens vind je namelijk betere oesters en mosselen dan op dit schiereiland. In de baai van Ston worden als sinds de Romeinse tijd (unieke) oesters en mosselen gekweekt.

Wijndrinkers opgelet!

Waar druiven groeien, vind je ook vaak wijn. In dit geval zeker waar. Enkele wereldberoemde wijnen worden geproduceerd in Pelješac. Ken je de Dingac en Postup wijn al? Kenmerkend zijn natuurlijk de vele wijngaarden op het schiereiland. Sommige zelfs zo steil, dat de wijnboeren zich aan touwen moeten vasthouden tijdens het plukken van de druiven.

Grote wijnboerderijen en kleine familiebedrijven, wijn proeven kan overal. Rijd ze daarom ook niet zomaar voorbij. Sla vooral het plaatsje Potomje niet over, hier zie je de wijn letterlijk aan de straat staan, zoveel is er. Rijd langs de hoofdweg op Pelješac, aanschouw de mooie borden van de wijnmakerijen en kies er gewoon eentje uit. Bij het informatiekantoor in Ston is een plattegrond beschikbaar zodat je de wijnroute helemaal kunt inplannen.

Bestemmingen in Dalmatië

Adriatico.nl