Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Šibenik

Een parel aan de Adriatische Zee!

Šibenik, de grootste stad van Kroatië aan de Adriatische Zee. Ook wel de parel van Kroatië aan de Adriatische Zee genoemd. Een stad die ook gesticht is door de Kroaten, wat al uniek is voor Kroatië. Als je in de buurt van deze stad bent, is het voor de volle 100% de moeite waard om te bezoeken!

Bezienswaardigheden Šibenik

Het grootste landmark van Šibenik is de St. Jakob Kathedraal. Middenin het centrum van de stad vind je tussen vele kleine en grotere kerken de St. Jakob Kathedraal. En die valt op, want waar de meeste kerken en kathedralen met hout en steen is gemaakt, bestaat deze kathedraal geheel uit steen.

Andere bezienswaardigheden die je in deze stad niet mag missen, zijn St. Ivan, St. Mihovil, St. Nicola and Šubićeva. Forten die veelal voor de kust worden gebouwd en nog steeds worden gebruikt voor concerten, theater en filmavonden. Forten waarbij je uitkijkt over de azuurblauwe zee en de eilanden die voor de kust liggen.

Een leuke tip voor de geschiedenis liefhebbers is de Internationale Middeleeuwse Markt. Dit evenement wordt elk jaar in september georganiseerd in Šibenik en is een hele beleving. Hier loop je rond tussen mensen die middeleeuwse klederdracht dragen en wordt de stad nagebouwd hoe het er in de middeleeuwen uitgezien moet hebben.

Kortom; Šibenik is een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Bestemmingen in de buurt van Šibenik

Adriatico.nl