Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Comacchio

Een perfecte bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Comacchio ligt niet direct aan de Adriatische kust, maar iets meer in het binnenland. Het is echter een favoriete vakantiebestemming onder veel toeristen vanwege het historische karakter. Comacchio is door de Romeinen opgezet en zij hebben het centrum gebouwd op 13 kleine eilandjes. Die eilandjes zijn met elkaar verbonden door bruggen. En die vind je overal in het centrum terug. De kleine kanalen en de bruggen doet je denken aan grotere steden als Venetië en Chioggia.

Ontdek Comacchio!

Een uurtje omrijden om deze stad te kunnen bezoeken is absoluut de moeite waard, het historisch karakter en de rust brengt je terug naar vroeg Italië. Je vindt er vele bruggen, maar er is er één in het bijzonder die je niet mag missen. Dat is de Treponti, gebouwd in 1634. De brug heeft vijf bogen en 2 grote torens. Een echte eyecatcher van de stad.

Comacchio is van oudsher een vissersstad en dat kenmerkt zich nog steeds in de specialiteit van de regio, namelijk paling. Deze paling heeft een Slow Food keurmerk bemachtigd en is een echte delicatesse in de stad. In alle lokale restaurantjes kun je deze vis eten en voor wie meer informatie willen hebben, zijn er twee grote musea over paling. Het Manifattura dei Marinati en het Museo dell’Anguilla. Hier vind je alle informatie over de vangst van de paling in de regio.

Rondom de stad ligt een prachtig natuurgebied, dat sinds een aantal jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een gebied dat goed te voet te ontdekken is, maar je kunt er ook prachtig fietsen. Door de kanaaltjes en meren is in een bootje stappen natuurlijk ook een optie. Vogelliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op, er leven namelijk ongeveer 300 vogelsoorten, waarbij de meest opvallende wel flamingo’s zijn. Een bijzonder park om samen met de kinderen te ontdekken!

Als je liever aan het strand wilt liggen, is dat helemaal geen probleem! Er zijn namelijk 5 badplaatsen aan de kust die tot Comacchio behoren. Dat zijn Lido degli Estensi, Lido degli Scacchi, Lido di Pomposa, Lido di Spina en Porto Garibaldi, die ook wel onder naam Lidi di Comacchio bekend staan.

Kortom; Comacchio biedt voor iedereen wat wils!

Bestemmingen in de buurt van Comacchio

Adriatico.nl