Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ravenna

De mooiste mozaïeken van Italië

Ravenna is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt op ongeveer 11 km van de Adriatische Zee, in het noordoosten van Italië. Voor kunstliefhebbers is het echt een aanrader! Ravenna is namelijk een echte kunststad, vooral bekend om de prachtige Byzantijnse mozaïeken op vroegchristelijke bouwwerken. Acht van de monumenten zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Geschiedenis van Ravenna

Ravenna heeft een rijke geschiedenis: in 409 werd het de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en de stad bleef tot 751 de zetel van de Byzantijnse gouverneur. In de stad bevindt zich ook de graftombe van de dichter Dante Alighieri. Maar dat is niet de enige Italiaanse beroemdheid die hier begraven ligt. Ook het mausoleum van Galla Placidia is hier te vinden. Zij was de dochter, zus, vrouw en moeder van diverse Romeinse keizers.

De stad was ooit een belangrijke handelspost. Daardoor zijn er diverse grote paleizen opgetrokken, waarvan er veel bewaard zijn gebleven. Naast de oude Romeinse haven is een aantal van deze prachtige oude paleizen, basilieken en binnenplaatsen te ontdekken. Het oude centrum is bijzonder leuk om in rond te lopen, maar ook een fietstour door de stad is een aanrader!

Antiekmarkt

Je zult er geen mozaïeken vinden, maar de antiekmarkt van Ravenna is zeker de moeite waard! De markt wordt elke derde week van de maand gehouden en is heerlijk om even doorheen te slenteren. Proef de sfeer, voel het verleden tot leven komen en scoor prachtige (handgemaakte) souvenirs. Maar ook oude boeken, kleding, juwelen, speelgoed, (blad)muziek en oude meubels zijn er in grote getale te vinden.

Bestemmingen in de buurt van Ravenna

Adriatico.nl