Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Triëst

Cultuur snuiven in de buurt van Slovenië

Triëst is een beetje de vergeten stad van Italië. Het ligt in een uitsteeksel van de regio Friuli-Venezia Giulia, tussen Slovenië en de Adriatische Zee. De baai waar de stad in ligt biedt prachtige uitzichten. Als je op vakantie in de buurt van deze stad bent, heb je van alles wat. Mooie stranden aan de kust, een natuurrijke omgeving en kunst en cultuur in de grote stad. Bovendien kun je vanuit Triëst Slovenië, Kroatië en steden in Italië makkelijk ontdekken.

Paleizen en grotten

Het mooiste plein van Triëst is het Piazza Unità d’Italia. Op het plein staat een grote fontein met vier beelden. De beelden stellen de continenten Afrika, Azië, Amerika en Europa voor. Rondom het piazza staan verschillende grote paleizen, zoals het palazzo Pitteri en het palazzo del Governo. Beide paleizen zijn indrukwekkend grote bouwwerken die zeker een bezoekje waard zijn.

Hou je ook zo van de sfeer van paleizen en kastelen? Je stapt even het verleden binnen en krijgt een inkijkje in het leven van een rijke familie. Dan kun je in de buurt van Triëst ook het kasteel Miramare bezoeken, ooit de woning van een hertog. Tegenwoordig kun je er verschillende tentoonstellingen bekijken en genieten van het uitzicht op zee.

Als je op zoek bent naar wat meer avontuur, kun je bij de Grotta Gigante terecht. Dit is de grootste grot die kan worden bezocht ter wereld. Trek wel wat warmers aan, want binnen in de grot is het een stuk kouder dan buiten in de zon.

Wist je dat…

…je vanuit de haven van Triëst veel steden met de veerboot kunt bereiken? Perfect voor een daguitstapje! Ga bijvoorbeeld eens naar Rovinj of Pula in Kroatië, waar ruige rotsstranden te vinden zijn. Ook Ancona is vanuit Triëst met een rechtstreekse boot te bereiken. Dit is een grote havenstad en de hoofdstad van de Italiaanse regio Le Marche.

Bestemmingen in de buurt van Triëst

Adriatico.nl