Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Fazana

Een klein stadje in het zuidwesten van Istrië. Fazana ligt op een laag stuk kust, keurig beschermd door de Brijuni-eilanden. De vele pijnboombossen, maar ook wijngaarden en olijfbomen zorgen voor de schilderachtige sfeer van deze plek. De visserij overheerst zowel de werkgelegenheid als de menukaarten van de restaurants. Wil je een souvenir mee nee huis? Kies dan voor iets van glas. Want daar weten ze in Fazana het fijne van.

Grote kerken en gezellige pleinen

Veel mensen bezoeken Fazana als vertrekpunt van de veerboten voor het Nationale Park Brijuni. Maar er een paar extra dagen toeven, is helemaal niet zo’n gek idee. De oude pleinen en grote kerken in het centrum van de stad maken het ideaal om rond te struinen. En omdat de plek ooit een slagveld was waar grote volken zoals de Romeinen, Venetianen en Byzantijnen graag vochten, is er genoeg te vertellen.

Traditionele festivals voor de toeristen

In de zomer is het altijd feest in de haven en op de boulevard. Er worden daar allerlei festiviteiten gehouden voor de toeristen. Sommige volgens eeuwenoude tradities. Het bekendste festival is “Het feest van de Makreel”. Festival ‘Fazanski Tanac’ biedt jonge folklore dansers en ‘Zee aan Tafel’ is een zeevruchtenfeest voor de smaakpapillen. Check ook even wanneer ‘Zvizde, Svice i Ferali’ is. Tijdens dit festival offert Fazana juwelen aan de zee. Geniet hier vooral van straatartiesten en -muziek.

Het strand van Fazana

Ondanks dat het strand van Fazana niet van zand is, is het alsnog vermakelijk. Er is zelfs een speciaal kinderstrand dat tot ver in de zee ondiep blijft. Diverse activiteiten die bij water passen, zijn ook hier aanwezig. Je vervelen is dus zo goed als geen optie. De vele strandtenten bieden vooral dagverse vangst.

Er een dagje op uit gaan

Laat Fazana een dag achter je en bezoek bijvoorbeeld Pula. Een stad met een kleurrijke geschiedenis en veel culturele monumenten. Trekpleister van de stad: het op 6 na grootste amfitheater van de wereld. Een andere optie is Medulin. Bekend om haar moderne kustlijn. Ooit een vissersdorp maar nu een luxe vakantiebestemming. Nieuwsgierig naar Premantura? Dat is niet zo gek. Het is een nederzetting in het zuiden van Istrië. Extra bijzonder hier is het strand speciaal ontworpen voor blinden.

Bestemmingen in Istrië

Adriatico.nl