Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Medulin

Het zuidelijkste puntje van Istrië: Medulin

Dé ideale plek om de accu weer naar 100% te laden. Slenter over de boulevard, ga shoppen en stap daarna in het koele zeewater. Ooit een primitief visserdorpje en nu, door het brede aanbod aan zand- en kiezelstranden, een bruisende badplaats. Medulin is klein en daarom voel je je er direct thuis. Na een week kent dit stadje geen geheimen meer voor je. Ideaal voor zowel een  dynamische en wellicht zelfs romantische vakantie.

Cultuur snuiven in en rondom Medulin

Een must-do is een bezoek brengen aan de prehistorische ruïnes op de heuvel Vrcevan. Of Villa Vizule, een Romeinse villa op een groen schiereiland in het hart van de stad. Bekijk de 2 witte torens van de St. Agnes Kerk, je kunt ze niet missen. De authentieke charme van de stad is absoluut behouden gebleven. En om nog verder terug in de tijd te gaan, er is zelfs een archeologisch complex met de overblijfselen van oude graven en nederzettingen.

Luieren op het strand

Het drukste en tevens mooiste strand van Medulin is Bijeca. De zee blijft lange tijd ondiep en het zand is fijn en schoon. Een strandwacht houdt er alles goed in de gaten. Hier kun je dus rustig genieten van een stranddag met het hele gezin. Er is nog een populair strand, het Skrape strand, vooral geliefd door locals door de bodem van kiezels en het glasheldere ondiepe water. Ben je in voor actie? Kies dan voor de watersporten bij Alba Chiara.

Ook de avonden worden goed gevuld

We zijn tenslotte op vakantie. In de zomermaanden worden regelmatig festivals georganiseerd. Vraag dit gewoon even na als je er bent. Maar ook op doordeweekse avonden klinkt er live muziek op straat terwijl men van een bord vol lekkers smult. Geniet van de lekkerste Mediterraanse gerechten met inktvis, krab of een vleugje truffel. Ook de bekende prosciutto uit Istrië is zeer geliefd.

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl