Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Novigrad

Novigrad; van zeevaardersdorp tot toeristisch paradijs

Letterlijk betekent Novigrad ‘Nieuwe Stad’. Het schiereiland verdiende deze naam door vroeger een zeer vernieuwend vissers- en zeevaardersdorp te zijn. Pas in de 18e eeuw verbond het zich met het vaste land. En vandaag de dag, is het nog net zo populair als toen.

Naast de 3000 inwoners, wandelen hier in de zomermaanden zo’n 10.000 toeristen rond. Wat natuurlijk betekent dat het er prachtig is! En dat alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie aanwezig zijn.

Van ruige geschiedenis tot toeristentrekker

Onder andere de stadsmuren, het Marinemuseum, diverse kerken, het Rigo paleis en het Dajla kasteel getuigen van een ruige geschiedenis. Vele overheersers lieten hun sporen na, wat zich nu uit in een smeltkroes van culturen. Novigrad is dus een mooie mix van alles wat zich er heeft afgespeeld in de afgelopen eeuwen. En dat kun jij tijdens de vakantie bekijken en beleven. Ben jij er klaar voor?

Festiviteiten in de zomer

Naast de dagelijkse gezelligheid in bars, restaurants en strandtenten, viert men van juni t/m september dat het zomer is. Novigrad kent diverse bekende feesten, festivals en festiviteiten. We zetten de grootste feesten voor je op een rij:

  • De culturele zomer van Novigrad
  • Gnam Gnam gastronomisch festival
  • Novigrad muziekavonden
  • Vissers Nacht
  • Sint Pelagije festiviteit

Novigrad aan het water

Rivier Mirna stroomt langs de stad en biedt de perfecte omstandigheden om in een kajak of kano te stappen. Zeepret en zonplezier vind je op de 2 grote stranden Karpinjan en Sirena. Beiden bekroond met het Blauwe Vlag-keurmerk. Iets verder dan de stranden liggen diverse baaien, hier is de sfeer veelal intiemer. Op zoek naar razendsnelle waterattracties? Kies dan voor een dagje Aquapark Istralandia.

Een uitje naar Porec of Rovinj

Met de auto slechts een half uurtje, met de bus ietsjes langer. Kortom: Porec ligt om de hoek. Ideaal om te winkelen, uitgebreid te gaan lunchen of gewoon een dagje wat anders. Porec is beroemd om de vele historische monumenten zoals een fort, middeleeuwse stadsmuren en kanonnen. En uiteraard biedt de stad een lange lijst aan vertier en extreme sporten.

Rovinj is van een heel ander kaliber. Het stadje is wat knusser en rustiger dan de grote broer Porec en heeft van alles te bieden. Wandel binnen door de stadspoort en struin langs eeuwenoude muren richting de oude stad. Ga eerst nog even langs de steengroeve voordat je aanschuift op een terras of gaat winkelen in de vele authentieke shops.

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl