Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Poreč

Poreč is één van de meeste bekende en populaire steden aan de westkust van Istrië. Een parel aan de Adriatische Zee. Het klimaat, de historie, de bezienswaardigheden en de ligging aan zee zijn reden genoeg voor velen om hier de vakantie door te brengen. Toeristen zijn gek op deze Kroatische stad.

Geschiedenis

Net als meerdere steden in Kroatië, is ook Poreč gesticht door de Romeinen. Dit is goed te zien aan de Venetiaanse stijlen van de gebouwen. De Romeinen hebben prachtige paleizen en pleinen gebouwd, die nu nog een toeristische trekker zijn.

De Romeinen zijn echter niet de enigen die de macht hebben gehad in deze stad. Ook de Oostenrijkers hebben ook over de stad geregeerd. In die tijd is de scheepvaart enorm ontwikkeld en werd Poreč de hoofdstad van het schiereiland Istrië.

Bezienswaardigheden in Poreč

Toerisme is de grootste bron van inkomsten voor deze stad. Naast de prachtige uitzichten over de Adriatische zee en de regio is Poreč rijk aan bezienswaardigheden. Eén van de meest bekende bezienswaardigheden is de Euphrasiusbasiliek. De grote kathedraal is in de 6e na Christus gebouwd en staat inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zeker de moeite waard om te waard!

Het lekkere eten, de cultuur en de prachtige gebouwen maken deze stad een aanrader om te bezoeken! Benieuwd waar je het beste kunt overnachten?

Bestemmingen in de buurt van Poreč

Adriatico.nl