Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Rovinj

Een stad vol natuurlijke en culturele bezienswaardigheden!

Als je het hebt over een populaire bestemming onder toeristen over de hele wereld, dan is het Rovinj. Deze badplaats aan de westkust van Istrië, heeft alles wat een stad een toeristische bestemming maakt. Het aangename klimaat, volop culturele bezienswaardigheden en natuurschoon in de omgeving. Een perfecte plek voor een vakantie. Je hebt hier alles wat je nodig hebt voor een vakantie!

Bezienswaardigheden in Rovinj

Er is genoeg te doen in Rovinj. De cultuur-, natuur- en strandliefhebber is hier op de goede plek. Een aantal plekken die je absoluut niet moet missen in deze badplaats zijn de beroemde kerken. De St. Eufemia-kerk, de St. Thomas-kerk en het Franciscaans klooster zijn maar een paar van kerken en kathedralen in de stad die het waard zijn om te bezoeken.

Niet alleen in de stad, maar ook in de zee zijn prachtige historische plekken om te bekijken. Begin 1900 is er een schip gezonken voor de kust van Rovinj, namelijk de Baron Gautsch. Dit ligt op een diepte van 40 meter en is nog goed zichtbaar tijdens een duiktocht!

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan is een diner in het Wine Vault restaurant een absolute aanrader. Dit restaurant ligt direct aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Het restaurant staat bekend om haar uitgebreide wijnkaart waar meer dan 500 nationale en internationale topwijnen opstaan.

Ben je benieuwd waar je kunt overnachten in de buurt van Rovinj? Bekijk dan ons aanbod!

Bestemmingen in de buurt van Rovinj

Adriatico.nl