Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Umag

Sport, gastronomie en historie!

Umag is één van de grootste eilanden op Istrië, het schiereiland van Kroatië, ontdekt door de Romeinen. De stad werd gesticht als vakantieplek voor de elite. Dat is nog steeds terug te zien aan de prachtige huizen in Venetiaanse stijl die in de oude stad liggen. Naast deze bezienswaardigheden heeft de stad ook veel historische plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De haven

Deze stad heeft in de 9de eeuw een belangrijke positie gehad als havenstad van Kroatië, wat mede mogelijk werd gemaakt door de Romeinen. De lokale wijn uit Istrië was het belangrijkste product dat vanuit Umag verscheept werd, nog steeds een belangrijk product waarvoor vele toeristen de stad bezoeken. De haven maakt nog steeds deel uit van de stad. De moderne stad is geheel om de haven heen gebouwd. De visrestaurantjes, cafeetjes en smalle straatjes typeren Umag.

Toeristisch Umag

Vanaf 2000 is het aantal toeristen flink toegenomen. In de stad en de omgeving zijn er veel hotels, campings en vakantieparken te vinden. Niet alleen de stad is populair onder de toeristen, ook de stranden van Umag zijn erg populair. Enkele voorbeelden zijn het Laguna Stelle Maris strand en Katora strand. Dit in combinatie met de authentieke gastronomie van Istrië en de grote toegankelijkheid tot sport in de omgeving maakt deze stad een ideale vakantiebestemming voor iedereen. Jongeren, families en ouderen kunnen hier genieten van een heerlijke vakantie!

Bestemmingen in de buurt van Umag

Adriatico.nl