Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kvarner

Kvarner is een regio in Kroatië die bestaat uit veel eilanden. Eilanden zoals Cres, Krk of Losinj. Deze zijn erg populaire onder de vakantiegangers. Elk eiland heeft een prachtig landschap. Het grillige landschap dat we ook in Dalmatië tegenkomen. De grote rotsen die aan alle kanten uitsteken op de witte stranden en de azuurblauwe zee in combinatie met de beboste omgeving aan de andere, maakt Kvarner een paradijs!

Gastronomie Kvarner

Wat de regio Kvarner ontzettend rijk maakt, is de gastronomie. De lokale bevolking is al eeuwen gespecialiseerd in het bereiden van de meest verse vis die net uit de zee komt. De scampie is bijvoorbeeld een schaaldier waar de bevolking uit Kvarner wel raad mee weet. Van vlees weten zij ook wel van wanten, specialiteiten met lamsvlees staan op elke kaart van elk restaurant.

Ben je iemand die wel houdt van een uitdaging als het om eten gaat? De keuken heeft meerdere gerechten waar niet iedereen raad mee zal weten. Of die niet iedereen zou durven eten. Om je een indruk te geven geven we je graag een aantal voorbeelden. Wat dacht je van kikkerspecialiteiten? Of slakken? Niet de meest voor de hand liggende ingrediënten die wij Nederlanders zouden gebruiken of eten, maar in Kroatië is het een echte delicatesse.

Probeer zo’n maaltijd met een lokale wijn en het vakantiegevoel is compleet!

Bestemmingen in Kvarner

Adriatico.nl