Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pesaro

Pesaro is een echte kuststad, direct aan de Adriatische kust, onder Rimini. Het is minder bekend dan Rimini en de hoofdstad van Le Marche, Ancona. Toch is het een grote stad met een prachtige kustlijn, wat het tot een ideale badplaats maakt. Pesaro is een geliefde vakantiebestemming onder Noord-Italianen. Dus voor het lekkerste ijs en de beste restaurantjes; volg de Italianen!

Echt italiaans

Pesaro is de geboortestad van de bekende componist Gioacchino Rossini en daardoor is muziek een belangrijk onderdeel van de stad geworden. Er zijn meerdere opera- en concertgebouwen die naar deze componist zijn vernoemd. En er is zelfs een operafestival. Dat wordt jaarlijks in het centrum van de stad georganiseerd en er worden dan verschillende grote stukken van Rossini gespeeld. Een belangrijk stukje van de Italiaanse cultuur dus!

Wat ook typisch Italiaans is, is het grote plein Piazza del Popolo midden in de stad. Dit is al een bezienswaardigheid op zich. Italiaanse steden staan bekend om de grote pleinen die overal als markt dienen en ’s avonds bruisen van de gezelligheid op de terrassen. Dat is in Pesaro niet anders. Het plein heeft een grote eyecatcher, waar vakantiegangers en locals maar al te graag een kijkje nemen. En dat is het Palazzo Ducale, een paleis dat gebouwd is tijdens de renaissance. Een aanrader om te bezoeken als je in de buurt van de stad bent!

De omgeving van Pesaro

Als je in Pesaro verblijft zijn er in de buurt meerdere opties voor leuke uitstapjes. Links van de stad ligt het natuurpark Parco Naturale del Monte San Bartolo. Hier zijn beschermde diersoorten te spotten en er is een enorm aanbod aan flora en fauna. Rechts van de stad ligt de Romeinse stad Fano, die zeker een bezoekje waard is. De stadsmuren zijn er nog intact en er staat een prachtig theater. Fano heeft ook een mooi zandstrand, net als Pesaro zelf.

Bestemmingen in de buurt van Pesaro

Adriatico.nl