Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cavallino-Treporti

Cavallino-Treporti ligt als een schiereiland in de lagune van Venetië. Het maakt deel uit van de eilandengroep rondom de beroemde Italiaanse stad. Zo ben je in een mum van tijd met een prachtige boottocht naar Venetië. Wij vertellen je meer over dit romantische plaatsje in de Veneto!

Romantiek en verleden

Het is niet alleen een perfecte uitvalsbasis voor een uitstapje naar Venetië, want in Cavallino-Treporti zelf vermaak je je ook goed! Zo zijn er prachtige forten die eeuwen geleden gebouwd zijn en goed bewaard zijn gebleven. Deze waren bedoeld als bescherming voor Venetië tegen dreiging vanaf de Adriatische Zee. Een stukje geschiedenis dat je niet mag missen als je in Cavallino-Treporti bent.

De stad bestaat eigenlijk uit twee delen. Je raadt het al… Cavallino en Treporti. Het centrum van stadsdeel Treporti bestaat ook nog eens uit twee eilanden. Deze worden verbonden met het schiereiland Cavallino door de burg van Pordelio. Op de eilanden van Treporti staan veel leuke restaurantjes aan het water, voor een romantisch diner!

Ook voor prachtige natuur moet je in Cavallino-Treporti zijn. Het schiereiland is de toegangspoort voor de prachtige lagune rondom Venetië.  Verder vind je er in de omgeving ook pijnboombossen die op te fiets te verkennen zijn. Dat is genieten van prachtige, unieke flora en fauna.

Kortom; Cavallino-Treporti is een prachtige plek om te verkennen! Wanneer ga jij?

Bestemmingen in de buurt van Cavallino-Treporti

Adriatico.nl