Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Chioggia

Chioggia ligt een stukje onder Venetië, ook in de Laguna Veneta. Het wordt vaak vergeleken met het beroemde Venetië, omdat het stadsbeeld erg overeen komt. Chioggia is alleen wat kleiner, maar dat is ook een voordeel: er zijn geen hordes toeristen.

Varen door de kanalen

Wat kun je echt niet missen als je in Chioggia bent? Dat is natuurlijk de haven. De stad staat bekend om haar enorme vissershaven, het is zelfs één van de grootste aan de Adriatische kust. Een heerlijke plek om een ochtend langs te struinen om te kijken welke soorten bootjes hier aangelegd zijn.

Het historische centrum van de stad ligt op een opmerkelijke plek, namelijk op een schiereiland. Precies middenin het schiereiland vind je een brede straat, de Corso del Popolo. Parallel aan deze straat ligt een kanaal, waar kleine vissersbootjes aangelegd zijn. Net als in Venetië kun je met deze bootjes ook vervoerd worden door de kanalen!

Relax!

Vakantiegangers liggen het liefst op strand van Sottomarina. Hier kun je heerlijk genieten van de Italiaanse warmte terwijl je onder een parasol ligt en af en toe een duik neemt in de Adriatische Zee. Op zoek naar een relaxte vakantie op een plek waar je niet wordt ondergelopen door alle toeristen? Dan is Chioggia dus perfect. Wel het Italiaanse leven en de sfeer, niet de drukte.

Bestemmingen in de buurt van Chioggia

Adriatico.nl