Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Grado

In Venetiaanse sferen, maar minder toeristisch!

Ergens halverwege tussen Trieste en Venetië vindt je het pittoreske Grado. De gemeente ligt, net als Venetië, verspreid over verschillende eilandjes. Het centrum bevindt zich op het eiland dat onder de inwoners bekend staat als “Isola del Sole”, ofwel Eiland van de Zon. De eilandengroep kent verschillende prachtige bezienswaardigheden, maar ook wellness-liefhebbers moeten deze plek eens bezocht hebben. Het zand van de stranden van de stad is namelijk rijk aan micro-organismen en minerale zouten. Ook het water rondom Grado heeft een heilzame werking, doordat het rijk is aan zout en jodium. De stad Grado is dus een kuuroord op zichzelf!

Van alles wat

Deze stad, met haar bijbehorende vakantie-eiland Villagio Primero, is zeker het overwegen waard voor een heerlijke vakantie. Cultuurliefhebbers kunnen hier genieten van de prachtige oude binnenstad en de haven. De stad is in de oudheid namelijk de toegangshaven geweest van Aquileia. De ruïnes van deze oude stad liggen slechts op enkele kilometers van Grado en zijn een ware must-see!

Ook voor avontuur kun je in deze stad terecht! De omliggende eilandjes staan bol van de interessante flora en fauna. Door de brakke samenstelling van het water is de natuur hier werkelijk uniek. Op sommige van de eilandjes kom je nog typische vissershuisjes tegen met rieten daken. Erg leuk is het dan ook om hier met de bootje de eilandjes af te “hoppen.” Ook mooi is het natuurreservaat Valle Cavanata met meer dan 270 verschillende vogelsoorten.

Tot slot kun je in Grado ook heerlijk genieten van een dagje strand. Het schone zandstrand ligt aan de zuidkant van de stad, waardoor je vrijwel de hele middag in de zon ligt!

Ben je benieuwd waar je kunt overnachten in de buurt van Grado? Bekijk dan ons aanbod!

Bestemmingen in de buurt van Grado

Adriatico.nl