Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo in de ‘Venetiaanse Rivièra'

Voeten vol met zand en zandkorrels in je haren. Lido di Jesolo is bij uitstek een perfecte bestemming om heerlijk van zon, zee en strand te genieten. ‘s Avonds afkoelen met een cocktail in de hand, een bord pasta is al onderweg. Om de hoek bij Venetië, wat wil je nog meer?

Op en top Italiaans vermaak, met een vleugje historie

In 1928 ontstaan als een kuuroord voor mensen met de ziekte tuberculose en nu een van de grootste badplaatsen aan de noordelijke Adriatische Zee. Lido di Jesolo, deel van gemeente Jesolo in de provincie Venetië. De ideale mix van een strandvakantie, cultuur en mmmmm… Italiaans eten. In Punta Sabbioni pak je de veerboot naar Venetië en geniet van een culturele dag in deze wereldberoemde waterstad.

Lido di Jesolo, het perfecte vakantiedorp aan de Adriatische kust

Van kuuroord naar strandwalhalla. Lido di Jesolo is anders dan alle andere Italiaanse kuststeden. Het is namelijk geheel gevormd naar het toerisme. Bekijk de kaart van het stadje maar eens goed. Alle voorzieningen zijn aanwezig en hebben een logische plek. Dit doet een beetje pretparkachtig aan. Onwerkelijk zelfs misschien. Maar goed, wie geniet er niet van dat het er schoon en veilig is en dat de EHBO en badmeesters 24/7 klaar staan?

Zandkastelen bouwen!

Reisbureaus noemen het 15 kilometer lange zandstrand met recht de ‘Venetiaanse Rivièra’. Het strand loop geleidelijk over in de zee en blijft lang ondiep. Zo kan iedereen plezier hebben in het water. Ligbedden en parasols domineren het zicht. Verder zijn douches, toiletten en kleedhokjes nooit ver te zoeken. Een ijsje halen? Dat kan zo goed als overal.

Liever niet betalen voor een stranddag? Dit wordt afgeraden. Het gratis strand (spaggia libera) is als dag en nacht met de privé-stranden. Geen faciliteiten en het wordt zo goed als nooit schoongemaakt.

De gezelligheid vind je ‘s avonds gewoon op straat

Vooral live muziek en aanbiedingen voor pizza, pasta en cocktails vliegen je op de boulevards om de oren. Wandel ook naar een van de vele pleintjes want daar is het ‘oh’- en ‘ah’-gehalte nog veel hoger. Meer muziek en veel dans en soms vuurwerk voeren de boventoon. In het hoogseizoen lijkt Lido di Jesolo wel een groot openluchttheater!

Plezier met het gezin in Lido di Jesolo

Op vakantie is het natuurlijk belangrijk dat iedereen het naar z’n zin heeft. Stap daarom samen op de Jolly Roger en geniet van een echte piratenervaring. Afkoelen tijdens een dagje Aqualandia is ook een aanrader. Een haaiententoonstelling of het zandsculpturenfestival in juni/juli kan ook op de agenda. In augustus viert men de jaarlijkse luchtshow met de Italiaanse versie van de Red Arrows: de Frecce Tricolori. Jullie gaan je echt niet vervelen.

Bestemmingen in Lido di Jesolo

Adriatico.nl