Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Venetië

In de gondels door de kanalen van Venetië

Venetië is de stad van de romantiek, de architectuur, de maskers… en natuurlijk de kanalen! Maar het is niet alleen een bestemming voor verliefde stelletjes. Ook met het gezin of met je vriendengroep is het leuk om Venetië eens te bezoeken.

Dit moet je gezien hebben

Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zo gek als je al die overweldigende gebouwen ziet. Maar waar begin je? Als je een paar dagen de tijd hebt kun je natuurlijk rustig door de stad lopen en plaatselijk om informatie vragen. Ben je er maar voor een dagje, dan is het handiger om je van tevoren wat voor te bereiden.

Het belangrijkste is natuurlijk het San Marco-plein. Hier staat natuurlijk de Basilica di San Marco en ook het Dogenpaleis is niet te missen. Je kunt wel een hele dag op dit ene plein doorbrengen, want er staan nog veel meer paleizen om te bewonderen. De Campanile en de Torre dell’orologio met het blauwe uurwerk kijken hoog uit over de stad.

Waar de stad ook bekend om staat, is het mooie Murano glas. Van gekleurde sieraden, tot vazen en onderzetters worden hiervan gemaakt. Hou je ook zo van deze bijzondere kunstwerken van glas? Ga dan eens naar het Murano glas-museum. Hier kun je zien hoe al die kleurtjes in het glas worden verwerkt en hoe het glas wordt geblazen. Bijzonder om mee te maken!

De 16e eeuwse overdekte Rialtobrug is een knap staaltje architectuur. De meer dan 800 meter lange brug werd gemaakt uit steen nadat een van de houten voorgangers het weer eens had begeven. Vlakbij de brug wordt van dinsdag tot en met zaterdag elke week de Rialtomarkt gehouden.

Wil je niks missen van Venetië? Dan is een fietstour iets voor jou. Ga langs alle belangrijke monumenten en door de prachtige straatjes van Venetië. Je wordt begeleid door een Nederlandse gids.

Gondelen

Als je de tijd hebt, is het zeker aan te raden toch eens in een gondel te stappen. Ook al is het cliché, het hoort wel bij Venetië. Dus laat je meevoeren door een gondelaar in één van de prachtige zwarte gondels. Vaar met je geliefde romantisch onder de Brug der Zuchten door. Hoewel… de reden voor de bouw van de brug was iets minder romantisch. Het was namelijk een verbinding tussen het dogenpaleis en de gevangenis van Venetië. Zo konden de veroordeelde gevangenen veilig vervoerd worden.

Ook een dagje is mogelijk naar deze stad. Met een online citypass wordt dit dagbezoekje voordelig en helemaal verzorgd.

Bestemmingen in de buurt van Venetië

Adriatico.nl