Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Roadtrip langs de Adriatische kust (Deel 1/2)

Houd je wel van een beetje avontuur en afwisseling? De Adriatische kust is een perfect gebied voor een roadtrip. Beginnen in Le Marche in Italië en doorrijden langs de kust naar het zuiden van Istrië in Kroatië: Pula. Lees snel verder en bekijk wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw roadtrip langs de Adriatische kust!

Le Marche – Rimini

We beginnen in de regio Le Marche in de hoofdstad Ancona. Dit is al een prachtige plek om te bezoeken. Le Marche, of de Marken in het Nederlands, is nog niet zo bekend onder de toeristen. Het is daarom een stuk rustiger dan Toscane of Umbrië. De natuur is er niet minder om, want je vindt hier nog stukken onaangetaste en haast ruige natuur.

Vanuit Ancona rijden we langs de kust naar Rimini, waar we de eerste stop maken. Een dag door deze stad wandelen is een must. Het is een mengelmoes van oude en moderne gebouwen waardoor je op elke hoek van de straat een ander beeld van de stad hebt. Blijf hier zeker een nachtje slapen, want de avonden zijn het gezelligst met alle barretjes en cafeetjes.

Chioggia

Na een langere reis richting het noorden, stoppen we bij Chioggia. Maar niet voordat we het natuurpark Parco Regionale Veneto del Delta del Pro doorkruisen. Alle kleine riviertjes en meertjes, bossen en weilanden maken dat je elke 5 minuten wel je auto aan de kant wilt zetten om een paar kliekjes te maken.

Als we het natuurpark zijn gepasseerd, komt Chioggia al in beeld. Oftewel; klein Venetië. Met alle kanaaltjes en bootjes door de stad heeft de stad dezelfde kenmerken als Venetië, maar dan een stuk rustiger en kleiner. Als je de drukte van Venetië liever niet wilt meemaken, is Chioggia een goed alternatief.

Venetië

‘De stad der steden’ mogen we natuurlijk niet missen. Je kunt het beste de auto op een parkeerplaats buiten de stad parkeren en met het openbaar vervoer de stad ingaan. Eenmaal in Venetië zul je je ogen uitkijken naar de grote kathedralen en gebouwen. Vergeet niet om heel cliché met een gondel door de kanalen te varen.

Tip: boek een boottocht en bekijk de stad vanaf het water!

Venetië

Het is dan alweer tijd om Venetië te verlaten en door te gaan langs de kust, richting Grado.

Grado

De laatste stop in Italië is Grado, een stad met dezelfde uitstraling als Venetië. Genoeg eilandjes om te gaan eilandhoppen, volop cultuur, maar ook prachtige stranden om een dag even plat te liggen.

Vanaf Grado rijden we verder naar Kroatië, maar dat lees je volgende week in een nieuw blog!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl