Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Snorkelen in Kroatië: 5x de mooiste plekken!

Kroatië is rijk aan rotsachtige stranden, deze zijn perfect om te snorkelen. De betoverende Adriatische Zee zit vol met prachtige vissen, koraal en zeesterren. Grote kans dat je zelfs een zeeschildpad tegenkomt. Op de bodem liggen natuurlijk de best bewaard gebleven parels. De onderwaterwereld is adembenemend en zeker de moeite waard. Waar wacht je nog op? Zet je duikbril en snorkel op en duik in het diepe! Ik vertel je alles over de mooiste plekken om te snorkelen.

Bewonder de onderwaterwereld van Kaap Kamenjak 

Reis mee naar het zuidelijkste puntje van Istrië. Hier vind je Kamenjak! Op dit schiereiland ligt een prachtig natuurpark. Betaal een lage toegangsprijs en laat je verwelkomen in de onderwaterwereld van Kaap Kamenjak. Zwem in het heldere water, zet je snorkel op en maak kennis met wel duizenden vissoorten.

Snorkelen in Kroatië, Kaap Kamenjak
Foto van Katarzyna Tyl via Pixabay

Snorkel in een voormalige legerbasis

Ooit was het een verboden gebied voor inwoners en toeristen. Tegenwoordig is het een prachtig snorkelgebied. Doordat het eiland Vis een voormalige legerbasis was, is het een ongerept gebied. De natuur hier is goed bewaard gebleven en dat maakt het zo mooi om hier te snorkelen. Trek je waterschoenen aan en verken dit prachtige gebied. Wie weet kom je wel een zee-egel of een zeeschildpad tegen. Het is hier adembenemend tussen de rotsen!

Snorkelen in Kroatië, een zee-schildpad
Foto van Oscar Merchant via Unsplash

Laat je rondleiden door Nationaal Park Brijuni

Ben je een echte cultuurliefhebber? Laat je dan snorkelend rondleiden door de wateren van Nationaal Park Brijuni. Hoe bijzonder is dat! Brijuni heeft een rijke geschiedenis. In de Verige baai kun je zelfs archeologische ontdekkingen bekijken en dat allemaal onder water. Kijk je ogen uit en kom alles te weten over het verleden. De gids vertelt je er maar al te graag over. Cultuur en natuur komen hier samen. Een unieke ervaring, die je nooit meer zal vergeten.

Snorkelen in Kroatië
Foto van Bastian Riccardi via Unsplash

Krk: Een walhalla voor snorkel- en duikliefhebbers

Krk: het grootste eiland van Kroatië mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Het is hier een walhalla voor snorkel- en duikliefhebbers. Spring in het azuurblauwe water en bewonder al het moois! Zwem tussen bijzondere vissen, krabben, octopussen, inktvissen en felgekleurd koraal. Als je geluk hebt zie je zelfs een zee-schildpad of een dolfijn. Niet alleen de zeedieren zijn prachtig, je vindt hier ook een scheepswrak. Duik 10 tot 30 meter diep en ontdek het dek, de romp en de machinekamer van ‘de Peltastis’. Wil je liever met een gids dit gezonken schip verkennen? Dat kan! Boek dan een excursie en ga met een boot naar dit prachtige eiland.

Ontdek een scheepswrak
Foto van NOAA via Unsplash

Snorkelen met een prachtig uitzicht!

Snorkel langs de kust van Makarska! Hier vind je maar liefst 60 kilometer aan fijne stranden. Tussen de vele kleine dorpjes kun je in alle rust snorkelen. Het is hier prachtig! Het heldere water is perfect voor een duik. Onderwater vergeet je even al je zorgen en geniet je van de prachtige natuur. Zodra je weer boven water komt, zie je het Biokovo-gebergte. Dit bijzondere uitzicht, maakt het snorkelen nog mooier.

De kust van Maraska
Foto van deluxtrade via Pixabay

Wil jij het liefst meteen in het water duiken? Kijk dan hier voor de leukste accommodaties in Kroatië. Wie weet neem jij straks een duik aan de kust van Maraska of op het eiland Vis!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Adriatico.nl