Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Istrië, het schiereiland van Kroatië, dat aan bijna alle kanten de prachtige Adriatische zee aanraakt. Een geliefde bestemming onder vakantiegangers over de hele wereld, maar ook onder de Kroaten zelf. De natuur op dit schiereiland is adembenemend, maar ook de cultuur die zich uit in heerlijk eten, lokale wijnen en vriendelijke mensen zijn ontzettend aangenaam. Kortom; dit is echt een bestemming voor een volgende vakantie!

Steden op Istrië

Veel van de steden op Istrië zijn gebouwd door de Romeinen en dat is nog goed terug te zien. Steden als Rovinj en Pula hebben een historisch centrum dat veel op Italiaanse steden lijkt. Amfitheaters en Venetiaanse stijlen zijn vaak goed zichtbaar. Maar dat maakt de steden alleen maar mooier. De invloeden van de Romeinse cultuur in combinatie met de Kroatische moderne cultuur en architectuur maken deze steden extra bijzonder. Grote steden op het eiland zijn Pula, Rovinj, Umag en Porec.

Gastronomie

Istrië staat bekend om haar gastronomie. Als je hier bent, moet je ook zeker de talloze lekkernijen en specialiteiten van deze regio proberen. Producten als de Istrische prosciutto, de Istrische kaas, varkenslende, beignets en krostule zijn de specialiteiten uit deze regio. Het toppunt van de Istrische gastronomie zijn de truffels en de vis. De lokale bevolking zijn sterren in visgerechten!

In alle lokale restaurantjes vind je deze specialiteiten; ga hier zeker op onderzoek uit! En eet het onder het genot van een glaasje echte Istrische wijn!

Adriatico.nl