Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de kinderen op vakantie naar de Adriatische kust

De kids kunnen heerlijk spelen terwijl jij aan het ontspannen bent

Het ideale moment voor de meeste mensen om op vakantie te gaan is de zomervakantie. Dé Grote Vakantie. En in de meeste gevallen betekent dit dat de kinderen 5 tot 6 weken vrij zijn. Het ideale moment om samen vakantie te vieren! Waar naar toe? Naar de Adriatische kust natuurlijk! Bereid jezelf én de kinderen voor zodat jullie allemaal genieten van een onbezorgde reis.

Faciliteiten en verblijf

Voor een vakantie met kinderen is de Adriatische Zee zeker geen slechte keuze. Zowel de kustregio’s in Italië, Slovenië en Kroatië bieden een gevarieerd aanbod aan accommodaties. Van simpele campings tot uitgebreide glamping-faciliteiten. Hotels in alle gradaties, appartementen, B&B’s en agriturismo opties. Faciliteiten als sanitair, ligging en entertainment zijn voor veel familievakanties doorslaggevend.

Activiteiten & entertainment voor de kids

Zoveel mensen, zoveel wensen. En daar weten de kuststeden aan de Adriatische Zee wel raad mee. Kortom: er is voor ieder wat wils. Want wat men wil, is ruim. Daar veel volwassenen hun wensenlijstje klaar hebben liggen, dromen de kinderen nog veel verder. En of een vakantie bestaat uit felgekleurde waterglijbanen, pretparken en een ijscoupe op ieder terras, of uit strandjutten, frisbeeën en eten koken op een zelfgebouwd kampvuur. Het maakt niet uit, als de kinderen het maar leuk vinden. En jullie zelf natuurlijk ook.

Kennismaken met de land en de streek

De kinderen hoeven niet naar school, maar dat betekent niet dat hun hersenen uit staan. Waarschijnlijk vinden ze het hartstikke leuk kleine dingen over het land en de omgeving te leren. Oefen enkele woordjes en zinnen in de gesproken taal en laat hen daarna bijvoorbeeld hun eigen ijsje of de boodschappen bestellen. Wist je dat kinderen vaak niet eens dezelfde taal hoeven te spreken om vriendjes te maken? Spelen is internationaal.

Heb altijd klein vermaak achter de hand

Feiten, weetjes en andere informatie over het land is ook leuk om te delen. Of proef samen typische gerechten uit de streek. Een kleurplaat van een stad in de buurt of met een vakantie-thema is zo geregeld. En wanneer de kids zelf hun rugzak hebben ingepakt, zullen ze eerder tevreden zijn met wat zij meegenomen hebben. Zo is het voor iedereen leuk. Dat de allerkleinsten nog aan middagdutjes doen, dat is natuurlijk niet anders dan thuis. Vergeet dat niet.

De kinderen doen hun ding, jullie dus ook

Met z’n allen op vakantie, betekent niet automatisch dat jullie letterlijk alles samen hoeven te doen. Het is ook jouw vakantie! Check of jullie accommodatie ook een kidsclub heeft, een zwemuurtje of leg de kids gewoon een avond vroeg in bed. Jullie zijn samen op reis, maar even een paar minuten voor jezelf mag best.

Adriatico.nl