Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met zwemparadijs

De leukste waterparken aan de Adriatische kust!

Eindelijk is het zo ver, je gaat op vakantie! De tijd van ontspannen en leuke dingen doen. Samen, met wie je ook op vakantie bent. Kies je voor een vakantie aan de Adriatische Zee, dan hoort daar ook het zonnetje bij. Maar, wat is het warm zeg. Het verkoelende water roept! We horen het ruisen van de zee. Maar wacht, wat horen we nog meer? Dat kan maar een ding zijn: het gelach van mensen die van een waterglijbaan suizen.

Plezier in het verkoelende water van een zwemparadijs

Gegarandeerd spektakel afgewisseld met ontspanning en verkoeling. Een zwemparadijs is eigenlijk het complete plaatje. Glijbanen zo snel als een raketlancering en kolkende wildwaterbanen. Ligstoelen, palmbomen en voldoende bars waar men drankjes met parasolletjes schenkt. Muziek, en soms zelfs dans en theater. Wandel rond en laat je entertainen of smeer je goed in en drijf weg naar de wereld van ultiem relaxen.

Zwemparadijzen in Italië en Kroatië

Zowel aan de Adriatische kust van Italië als die van Kroatië zijn genoeg waterparken te vinden. Kies in Italië bijvoorbeeld voor Mirabeach, onderdeel van pretpark Mirabilandia. Hier vind je de leukste shows en animatie. En dan is er ook nog Aqualandia Jesolo.  Alle waterattracties hebben hier een eigen thema. Denk aan de Jungle Show, het piratenschip van Peter Pan en The Shark Bay.

Maar ook in Kroatië is het heerlijk toeven. Spiksplinternieuw en het biedt 1 kilometer aan glijplezier: Aquacolors op Istrië. Aquapark Istralandia is vooral geschikt voor de allerkleinsten terwijl het bij Aquapark Solaris draait om de meest vrolijke thema’s.

Een zwemparadijs naar wens

Zijn al die glijbanen jou iets te veel? Check dan of er een camping of hotel in de buurt is met een kleiner zwemparadijs. Grote kans dat je daar best gebruik van mag maken. En of je nou voor groot of klein gaat, bereid je altijd even voor. Duik in de faciliteiten zodat je weet of er kleedhokjes, douches en iets van versnaperingen aanwezig zijn. Zijn slippers en zwembandjes verplicht? En een laatste tip: vergeet niet het touwtje van je zwembroek stevig vast te knopen voordat je van de glijbaan gaat!

Adriatico.nl